Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Dreptul exclusiv al creditorului de a opta cu privire la creanţă


25 iulie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, potrivit art. 102 alin. (1) și art. 104 alin. (1) din Legea nr. 85/2014, creditorii vor depune cererea de admitere a creanțelor în termenul fixat în hotărârea de deschidere a procedurii, iar în cuprinsul acesteia cereri creditorul va arăta – printre alte elemente – suma datorată de către debitor. Prin urmare, creditorul este cel care va evalua întinderea creanţei şi dacă aceasta este aptă să fie înscrisă la masa credală, dar va hotărî şi cu privire la creanţa sau partea din aceasta pe care o va înscrie în tabel, deoarece este un drept de creanţă şi îi aparţine posibilitatea de a opta cu privire la aceste aspecte. Astfel, debitoarea nu se poate substitui voinţei creditorului de a formula cerere de admitere a creanţei și nici nu poate fi primită înscrierea unei creanțe pe care deținătorul său nu a solicitat-o. (Decizia nr. 559/A din 29 iunie 2065 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timişoara având ca obiect contestaţie)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro