Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Dreptul exclusiv al creditorului de a opta cu privire la creanţă
25.07.2016 | Cosmina SIMA


Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, potrivit art. 102 alin. (1) și art. 104 alin. (1) din Legea nr. 85/2014, creditorii vor depune cererea de admitere a creanțelor în termenul fixat în hotărârea de deschidere a procedurii, iar în cuprinsul acesteia cereri creditorul va arăta – printre alte elemente – suma datorată de către debitor. Prin urmare, creditorul este cel care va evalua întinderea creanţei şi dacă aceasta este aptă să fie înscrisă la masa credală, dar va hotărî şi cu privire la creanţa sau partea din aceasta pe care o va înscrie în tabel, deoarece este un drept de creanţă şi îi aparţine posibilitatea de a opta cu privire la aceste aspecte. Astfel, debitoarea nu se poate substitui voinţei creditorului de a formula cerere de admitere a creanţei și nici nu poate fi primită înscrierea unei creanțe pe care deținătorul său nu a solicitat-o. (Decizia nr. 559/A din 29 iunie 2065 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timişoara având ca obiect contestaţie)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate