Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

OCDE a lansat proiectul de dezbatere privind orientările revizuite asupra împărțirii profiturilor


27 iulie 2016 | Ciprian GAVRILIU, Bogdan BARBU, Alexandra BUNEA-OPRIȘESCU, Bogdan CONSTANTINESCU, Narcisa ICHIM
Secţiuni: Fiscalitate, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Proiectul de dezbatere modifică și extinde liniile directoare furnizate de Ghidul OCDE cu privire la metoda împărțirii profiturilor, mai degrabă decât să le retragă și să le înlocuiască în întregime.

Pe lângă dezbaterea condițiilor în care metoda împărțirii profiturilor este cea mai adecvată metodă de prețuri de transfer, proiectul subliniază și rolul unei analize a lanțului valoric în delimitarea cu precizie a unei tranzacții și determinarea celei mai potrivite metode de analiză. Proiectul precizează că existența unui lanț valoric integrat nu implică în mod necesar utilizarea împărțirii profiturilor, având în vedere că o multitudine de companii multinaționale operează prin intermediul unui lanț global.

Tonul discuțiilor avute pe acest proiect s-a schimbat în mod semnificativ față de proiectul din decembrie 2014, care sugera o aplicabilitate extinsă a metodei împărțirii profiturilor în cadrul lanțurilor valorice integrate. Dacă proiectul din decembrie 2014 poate fi interpretat ca sugerând că alocarea profiturilor unei companii multinaționale conform unei formule poate fi potrivită în anumite situații, noul proiect de dezbatere respinge o astfel de interpretare. Acesta conține o serie de măsuri de protecție și avertizări cu privire la aplicarea metodei tranzacționale de împărțire a profiturilor acolo unde nu este cazul. Proiectul recunoaște, de asemenea, că aplicarea acestei metode este una dificilă și că, în general, nu este adecvată în cazul în care una dintre părți aduce doar contribuții de rutină.

De-a lungul proiectului sunt inserate o serie de întrebări specifice la care părțile interesate sunt invitate să comenteze. În acest stadiu, orientările oferite de acest proiect nu reflectă o poziție de consens a guvernelor implicate și nu trebuie să stea la baza deciziilor contribuabililor sau administrațiilor fiscale.

În continuare, comentarii sunt așteptate până pe 5 septembrie 2016, iar în perioada 11-12 octombrie 2016 va fi susținută o consultație publică la Centrul de Conferințe al OCDE din Paris, Franța.

Ciprian Gavriliu
Tax Director DELOITTE ROMÂNIA

Bogdan Barbu
Tax Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

Alexandra Bunea-Oprișescu
Tax Manager DELOITTE ROMÂNIA

Bogdan Constantinescu
Tax Manager DELOITTE ROMÂNIA

Narcisa Ichim
Tax Manager DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro