Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 140 ind. 2 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 302/2004


29 iulie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În data de 20 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1351D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 140 ind. 2 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 302/2004.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.

Instanța de trimitere este Judecătoria Arad. Suspendarea judecății nu a fost pronunțată, iar peste două termene, instanța de trimitere și-a declinat competența.

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 140 ind. 2: Condiții pentru transferarea în statul de executare a persoanelor deținute în penitenciarele sau unitățile medicale din România (extras)

(4) Solicitarea inițierii procedurii menționate la alin. (1) nu atrage obligația transmiterii statului de executare a înscrisurilor și informațiilor prevăzute la art. 132, atunci când:
b) până la data inițierii procedurii, persoana condamnată nu a achitat amendă penală, amendă judiciară, cheltuielile judiciare avansate de stat, cele cuvenite părților și despăgubirile civile.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii