Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 140 ind. 2 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 302/2004
29.07.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 20 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1351D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 140 ind. 2 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 302/2004.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.

Instanța de trimitere este Judecătoria Arad. Suspendarea judecății nu a fost pronunțată, iar peste două termene, instanța de trimitere și-a declinat competența.

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 140 ind. 2: Condiții pentru transferarea în statul de executare a persoanelor deținute în penitenciarele sau unitățile medicale din România (extras)

(4) Solicitarea inițierii procedurii menționate la alin. (1) nu atrage obligația transmiterii statului de executare a înscrisurilor și informațiilor prevăzute la art. 132, atunci când:
b) până la data inițierii procedurii, persoana condamnată nu a achitat amendă penală, amendă judiciară, cheltuielile judiciare avansate de stat, cele cuvenite părților și despăgubirile civile.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti