Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Timișoara. Falsificare de monede, fals material în înscrisuri oficiale, punere în circulaţie de valori falsificate. Reținere, percheziții domiciliare


29 iulie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DIICOT-Timișoara. Falsificare de monede, fals material în înscrisuri oficiale, punere în circulaţie de valori falsificate. Reținere, percheziții domiciliare.

Urmare a comunicatului din data de 28 iulie 2016, au fost făcute următoarele precizări:

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reținerea inculpaţilor I. D. (agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş – Secţia 2 Poliţie), B. Ș. P. şi S. L. C. în cauza privind destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, precum şi fals material în înscrisuri oficiale.

În cursul zilei de 28 iulie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş pentru probarea activității infracționale a unei grupări specializată în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, precum şi fals material în înscrisuri oficiale.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost ridicate în vederea confiscării, diverse bunuri și valori, printre care o armă cu aer comprimat cu alice pentru care nu se deține permis de port armă, laptopuri, camere video, cartele SIM, medii de stocare USB, telefoane mobile, un pistol de lipire la cald și materiale utilizate în procesul falsificării documentelor de identitate etc., ce se vor constitui în materialul probator al faptei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro