Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

SED LEX protestează împotriva practicii haotice din sistemul de salarizare


2 august 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Celebra ordonanță care ar trebui să rezolve discrepanțele din sistemul de salarizare al bugetarilor și să constituie baza pentru noua lege a salarizării este redusă la zero de interpretări verbale ale reprezentanților Ministerului Muncii, care nu își asumă elaborarea unor norme de aplicare unitară pentru toată administrația publică și nu respectă aspectele convenite cu reprezentanții sindicatelor în numeroasele runde de negocieri, potrivit unui comunicat al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, dat publicității marți, 2 august 2016.

Pe de o parte, Ministerul Muncii prezintă OUG nr. 20/2016 ca fiind o realizare a Guvernului, care va duce la o egalizare a salariilor după principiul muncă egală – salariu egal, iar pe de altă parte, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții structurilor de resurse umane din ministere, interpretează legea astfel încât de prevederile acesteia să nu poată beneficia decât un număr foarte restrâns de angajați.

În consecință, Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, reunit în ședință extraordinară a hotărât următoarele:

1. Vom demara acțiuni în instanță pentru încălcarea prevederilor legale – vor fi deschise aproximativ 150.000 de noi procese la nivel național pentru discriminările create de această ordonanță care continuă practica haotică din sistemul de salarizare;
2. Vom analiza dacă fapta Ministrului Muncii se poate încadra la abuz în serviciu;
3. Vom convoca Consiliul Unional al Alianței SED LEX pentru a decide calendarul acțiunilor de protest, urmând a solicita demisia Ministrului Muncii.

Fundamentarea acestei ordonanțe a avut 3 motive principale: eliminarea inechităților, evitarea proceselor (implicit a plații despăgubirilor în cazul câștigării în instanță) și crearea unei baze corecte pentru o viitoare lege a salarizării – toate aceste 3 motive sunt anulate de o interpretare verbală, profund discriminatorie, pentru care solicităm public o asumare din partea Ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii