TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Amenințarea salariatului de către angajator
03.08.2016 | Laurențiu PETRE, Bianca RADOSLAV


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

“Amenințarea” cu cercetarea disciplinară nu reprezintă o violență ilicită din partea angajatorului, întrucât cercetarea disciplinară este o prerogativă a acestuia. Amenințarea salariatului în sensul că urmează să se supună rigorilor legii nu reprezintă, așadar, o violență nelegitimă, de natură să ducă la vicierea consimțământului acestuia în ceea ce privește actul unilateral al cererii de încetare a contractului de muncă. (Tribunalul București, secția a VIII-a, conflicte de muncă și asigurări sociale, hotărârea civilă nr. 10897 din data de 19 noiembrie 2014, nepublicată, având ca obiect contestație concediere)

Laurențiu Petre, avocat SĂVESCU & ASOCIAȚII
Bianca Radoslav, student, Facultatea de Drept a Universității din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate