Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Ploiești. Comunicarea verbală a deciziei de concediere
04.08.2016 | Alina MATEI

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Ploiești a hotărât că decizia de concediere nu trebuie comunicată obligatoriu în scris, conform art. 252 din Codul muncii, ”intenția legiuitorului fiind aceea ca persoana în cauză să ia cunoștință de decizia angajatorului”. Decizia de desfacere a contractului de muncă i-a fost comunicată salariatei verbal la data emiterii acesteia, fapt confirmat chiar prin cererea de chemare în judecată. În plus, din probele administrate rezultă că un executor judecătoresc s-a deplasat la domiciliul salariatei pentru comunicarea deciziei de concediere în original, însă aceasta a refuzat să semneze de primire decizia, situație în care a afișat-o la poartă, pentru ca în aproximativ 15 minute de la afișare, executorul a surprins-o pe salariată că a luat decizia, conform procesului-verbal aflat la dosar. În consecință, nu este necesară dovedirea atmosferei neprielnice la momentul afișării deciziei de concediere din moment ce aceasta a avut cunoștință de desfacerea contractului de muncă. (Decizia nr. 136 din data de 26 ianuarie 2016 pronunțată în apel de Secția I civilă a Curții de Apel Ploiești având ca obiect contestație decizie de concediere, www.rolii.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti