Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Magistrații sunt în pericol. Ce măsuri sunt luate pentru integritatea acestora în timpul ședinței de judecată?


4 august 2016 | Robert WILLIAMS

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii, SELECTED

Agentia de Stiri News247WorldPress a fost martora la linsajul verbal, ultrajul si desconsiderarea magistratilor prezenti in sala de judecata. La Timisoara ”…a inculpatei Maria Mirabela Nutu, cercetata in stare de arest preventiv, sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj judiciar, prev. de art. 279 din CP rap. la art. 193 alin. (1), (2) CP.

In fapt, in sarcina inculpatei, s-a retinut ca in data de 17 iulie 2016, in jurul orei 12:06, in timp ce se afla in sediul Judecatoriei Timisoara, in sala de sedinte nr. 278 unde se solutiona propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara de arestare preventiva a acesteia in dosarul nr. 5897/P/2016, ar fi lovit-o cu mainile incatusate si i-ar fi adus amenintari doamnei procuror Loredana Macrea din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu. In urma loviturii, persoana vatamata, Loredana Macrea, a suferit vatamari ce au necesitat pentru vindecare un numar de 3 (trei) zile de ingrijiri medicale.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.”

Abuzarea legii de catre infractori, neplata despagubirilor datorate victimelor, neplata cheluielilor judiciare catre stat, nerespectarea eliberarii conditionate, reclamatiile tendentioase la Inspectia Judiciara si CSM, linsajul verbal, ultrajul si culminat cu violenta fizica asupra magistratilor este deja prea mult.

CSM si Inspectia Judiciara sunt neputiincioase in astfel de cazuri? Ministerul Justitiei nu isi poate permite initierea unor legi care sa descurajeze un astfel de comportament care poate pune viata in pericol a magistratilor in timpul actului de justitie? Asteptam sa vedem magistrati morti, asa cum politistii au platit cu viata?

Jandarmeria Romana isi indeplineste sarcina de a proteja magistratii in sala de judecata? Cazul de la Timisoara ar trebui sa dea de gandit tuturor, incepand de la Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, CSM, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General, Curti de Apel, Tribunale, Judecatorii, Parchete de pe langa Curtile de Apel… Tribunale si Judecatorii, Asociatii ale Magistratilor, Societatea Civila, Opinia Publica, Cetateanul si a baietilor revolutionari care de ani de zile spun ca reprezinta miscarea X si Y, insa nu au facut nimic concret pentru schimbarea conditiilor, salarizarea, securitatea in sala de sedinta si multe altele. In schimb, au cheltuit bani pentru simpozioane si alte fituici pentru a demonstra ca nu au facut nimic.

In continuare, magistratii sunt denigrati, loviti, supraaglomerati, discreditati de cine se indreapta si nici unul dintre cei de sus nu au fost in stare sa evite astfel de situatie.

Speram ca pe agenda candidatilor si mai apoi a membrilor CSM din urmatorul legislativ sa existe o preocupare reala de rezolvare a problemelor cunoscute asa cum au fost vocali in timpul actualului CSM , asa sa fie si activi si sa demonstreze ca au avut dreptate prin masurile sanatoase luate pentru buna functionare a justitiei romane.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică