Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Începând cu perioada de raportare iulie 2016 (termen de depunere 25 august 2016) se modifică declarația 394 (privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoane înregistrate în scopuri de TVA)
04.08.2016 | Vlad-Constantin BOERIU

Secţiuni: Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Un nou formular 394 trebuie utilizat pentru declararea operațiunilor efectuate în luna iulie 2016 (termen de depunere 25 august 2016).

Ca măsură tranzitorie pentru perioada de raportare iulie – septembrie se vor raporta doar operațiunile desfășurate pe teritoriul național cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România. În acest sens, în declarațiile 394 depuse pentru aceste perioade se vor completa exclusiv informațiile din cartușele A – C din Declarația 394.

Începând cu octombrie 2016 (termen de depunere 25 noiembrie), declarația 394 urmează a fi completată integral de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru toate operațiunile efectuate pe teritoriul național, indiferent de statutul de persoană impozabilă / înregistrată în scopuri de TVA a beneficiarului / prestatorului.

În plus, începând cu 1 octombrie 2016 vor intra în vigoare și următoarele modificări:

– Nu se vor mai raporta distinct tranzacții cu telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC și laptopuri a căror valoare facturată este mai mică de RON 22,500;
– Persoanele care aplică sistemul TVA la încasare nu vor mai raporta tranzacții supuse regimurilor speciale (de ex. regimul agențiilor de turism);
– Nu se va mai raporta TVA aferentă livrărilor de bunuri supuse taxării inverse (se raportează doar baza);
– Intervine obligația declarării auto-facturilor (cu unele excepții).

Vlad-Constantin Boeriu
Partner DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti