Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Începând cu perioada de raportare iulie 2016 (termen de depunere 25 august 2016) se modifică declarația 394 (privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoane înregistrate în scopuri de TVA)


4 august 2016 | Vlad-Constantin BOERIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, SELECTED

Un nou formular 394 trebuie utilizat pentru declararea operațiunilor efectuate în luna iulie 2016 (termen de depunere 25 august 2016).

Ca măsură tranzitorie pentru perioada de raportare iulie – septembrie se vor raporta doar operațiunile desfășurate pe teritoriul național cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România. În acest sens, în declarațiile 394 depuse pentru aceste perioade se vor completa exclusiv informațiile din cartușele A – C din Declarația 394.

Începând cu octombrie 2016 (termen de depunere 25 noiembrie), declarația 394 urmează a fi completată integral de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru toate operațiunile efectuate pe teritoriul național, indiferent de statutul de persoană impozabilă / înregistrată în scopuri de TVA a beneficiarului / prestatorului.

În plus, începând cu 1 octombrie 2016 vor intra în vigoare și următoarele modificări:

– Nu se vor mai raporta distinct tranzacții cu telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC și laptopuri a căror valoare facturată este mai mică de RON 22,500;
– Persoanele care aplică sistemul TVA la încasare nu vor mai raporta tranzacții supuse regimurilor speciale (de ex. regimul agențiilor de turism);
– Nu se va mai raporta TVA aferentă livrărilor de bunuri supuse taxării inverse (se raportează doar baza);
– Intervine obligația declarării auto-facturilor (cu unele excepții).

Vlad-Constantin Boeriu
Partner DELOITTE ROMÂNIA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică