« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA. Buletin de presă – iulie 2016
05.08.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iulie 2016, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului S. N., cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 14 martie 2016, inculpatul S. N., printr-un intermediar, a pretins suma de 16.000 euro de la o persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, pentru a interveni pe lângă lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Antidrog și a-i determina să investigheze cu celeritate un denunț, în sensul finalizării cercetărilor prin punerea sub acuzare a persoanelor indicate în sesizare.
De asemenea, inculpatul i-a mai promis persoanei respective că-i va furniza informațiile necesare depunerii și susținerii denunțului respectiv la DIICOT, în scopul aplicării dispozițiilor legale privind reducerea limitelor pedepsei față de aceasta din urmă.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului București.

2. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
P. V., reprezentant legal al S.C. Vicexpert S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
S.C. VICEXPERT S.R.L.sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
D. A. M.și V. D. M., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 30 mai 2012, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 și SC Vicexpert SRL, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare în legătură cu implementarea proiectului „Centru de sprijinire a afacerilor furnizorilor de servicii la distanță”. Conform cererii de finanțare, obiectivul general al proiectului a constat în crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor cu impact pe o arie largă, care să contribuie la dezvoltarea economiei regionale, respectiv construirea unui centru de afaceri pe o suprafață de 1.113,25 mp, într-o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea.
În acest context, inculpatul P. V., în calitate de reprezentant legal al beneficiarului proiectului a prezentat, în cadrul a două cereri de rambursare, documente false, respectiv a semnat două declarații pe proprie răspundere în care susținea că nu există o situație de natură să afecteze executarea contractului de finanțare, deși în realitate se afla într-o astfel de situație.
Astfel, la momentul inițierii procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări, inculpatul P. V. coordona în fapt două dintre societățile către care s-au trimis invitații de participare și era în relații de afinitate cu administratorul uneia dintre firmele cu care s-a încheiat într-un final contractul de execuție lucrări.
Totodată, documentele depuse de către firma respectivă, în cadrul ofertei pentru atribuirea contractului de lucrări, precum și cele care atestau activitatea de evaluarea a acesteia, au fost întocmite în fals de către inculpații D. A. M. și V. D. M., angajați ai SC Vicexpert SRL, din dispoziția inculpatului P. V.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.715.346 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților P. V. și SC Vicexpert SRL.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
R. I. D.C. D. A. E.K. S. A.D. G.C. F. și G. G. D., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna iunie 2012, cei șase inculpați, în cadrul unor cereri de finanțare prin care au solicitat sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, au folosit, în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate.
Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 711.120 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

4. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului S. M., la data faptei administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 14 iunie 2011, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (în prezent Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Regional și societatea administrată de inculpatul S. M., în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare privind proiectul „Îmbunătățirea activității de producție cinematografică prin tehnologii noi”.
Conform contractului respectiv, valoarea totală eligibilă a proiectului a fost stabilită la suma de 1.180.834,91 lei, din care 850.000 lei reprezenta finanțarea nerambursabilă.
Obiectivele proiectului le-au constituit achiziția de echipamente tehnologice performante pentru postproducție cinematografică, video și televiziune și angajarea a șase persoane pentru funcționarea optimă a investiției, urmărindu-se în aceste fel creșterea competitivității societății inculpatului.
În acest context, la data de 17 aprilie 2014, inculpatul S. M. a prezentat Agenției pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov (ADRBI) documente inexacte (de calificare ofertanți, declarații privind eligibilitatea, împuterniciri ofertanți, documentație de atribuire, contract de vânzare-cumpărare), întocmite cu ocazia simulării unei proceduri de achiziție în care se atesta în mod fraudulos calitatea de câștigător unei alte societăți comerciale, în scopul decontării sumei de 160.340 euro.
Fondurile solicitate nu au mai fost obținute de inculpat ca urmare a inițierii unui control de către Departamentul pentru Lupta Antifraudă.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului București.

5. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
A. M., administrator al SC Sabirob SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
Ș. D.V. M.și B. C., administratori ai unor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
SC SABIROB SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 28 decembrie 2009, între inculpatul A. M., administrator al SC Sabirob SRL, și Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a fost încheiat un contract de finanțare având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru proiectul „Fabrică de procesare legume și fructe în comuna Bălușeni, județul Botoșani”, în valoare de 8.146.907 lei (1.934.351 euro).
Anterior, dar și după încheierea contractului, inculpatul A. M., beneficiind și de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la autoritatea contractantă mai multe documente incomplete sau false, în scopul de a maximiza bugetul acestui proiect, mai exact pentru a mări cheltuielile aferente proiectului respectiv, demersuri în urma cărora a reușit să obțină suma de 2.735.017,74 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 2.570.298, 40 lei, la care vor fi adăugate dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților A. M., B. C., V. M. și SC Sabirob SRL.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

6. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului M. H. G., la data faptelor președinte al consiliului director al unei asociații culturale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie-octombrie 2012, în contextul proiectului „Conectat cu lumea, conectat cu prezentul”, inculpatul M. H. G., în calitate de președinte al consiliului director al unei asociații culturale, pentru a face dovada îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, în scopul obținerii de fonduri nerambursabile, cu rea credință, a depus la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), mai multe documente false ce conțineau date nereale printre care „Declarația de onoare” (parte a formularului de candidatură) și acordurile de parteneriat aferente partenerilor externi.
Ca urmare a acestui demers, inculpatul a obținut pe nedrept din bugetul general al Uniunii Europene un avans în sumă de 19.489,92 euro, reprezentând 80% din fondul nerambursabil acordat prin contractul de finanțare respectiv.
În perioada februarie-mai 2013, inculpatul M. H. G., în aceeași calitate, a utilizat avansul în sumă de 19.489,92 euro în alt scop decât cel pentru care a fost acordat, retrăgând sau transferând în mod succesiv sume de bani din contul alocat proiectului.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal întrucât prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului București.

7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului T. M., la data faptei primar al comunei Frumosu, jud. Suceava, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 16 aprilie 2009 – 26 noiembrie 2010, inculpatul T. M., în calitate de primar al comunei Frumosu, jud. Suceava și manager al proiectului „Creșterea capacității de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Frumosu, județul Suceava”, finanțat din fondurile Uniunii Europene, a depus cu rea-credință, la Oficiul de plăți și contractare PHARE, documente oficiale falsificate prin alterarea conținutului ori prin contrafacerea semnăturilor și documente cu conținut inexact.
Obiectul finanțării îl reprezenta achiziția, de către comuna Frumosu, a unei autospeciale de pompieri, două motopompe portabile, echipamente și 10 costume de pompieri.
Scopul acestui demers infracțional a fost atribuirea contractului aferent proiectului de achiziționare a autoutilitarei respective și a echipamentelor aferente, către o firmă „agreată” de primarul comunei Frumosu.
Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 88.167,465 euro, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului T. M.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

8. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților
M. S., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;
C. M. A., în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și uz de fals;
S. I. (fostă I.), în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și
fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2010, inculpatul M. S. a întocmit, a depus și a declarat eligibil, la Agenția de Plăți Dezvoltare Rurală și Pescuit – Oficiul Județean Tulcea (actualmente Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), proiectul „Instalarea tânărului fermier M. M. S. pentru prima dată ca șef al exploatației sale în comuna Beidaud, județul Tulcea”, Măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, folosind documente false, prin care se atesta în mod fals că este membru al unei Cooperative Agricole. Astfel, inculpatul a primit pe nedrept suma de 106.550 lei (25.000 de euro), reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
La data de 28 decembrie 2011, inculpata C. M. A. a întocmit, a depus și a declarat eligibil, la Agenția de Plăți Dezvoltare Rurală și Pescuit – Oficiul Județean Tulcea (actualmente Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), proiectul „Dezvoltarea unei exploatații agricole în comuna Beidaud, județ Tulcea”, Măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, folosind documente false, prin care se atesta în mod fals că este membru al aceleiași Cooperative Agricole și pentru care inculpata a primit pe nedrept suma de 172.932 lei (40.000 de euro) reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Cei doi inculpați au fost ajutați să obțină finanțările nerambursabile de către inculpata S. I. (fostă I.) care a întocmit și eliberat inculpaților M. S. și C. M. A. (ultimei indirect, prin M. S.), două adeverințe în numele Președintelui respectivei Cooperative Agricole, care atestau în mod fals că cei doi inculpați sunt membri ai Cooperativei Agricole.
Prima adeverință a fost eliberată fără ca inculpata S. I. să aibă dreptul de a o elibera, aceasta arogându-și calitatea de director executiv al Cooperativei, calitate pe care nu o deținea, iar a doua adeverință a fost eliberată prin imitarea semnăturii pretins autentice a președintelui Cooperativei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpaților M. S. și C. M. A. cu sumele de 106.550 lei, respectiv 172.932 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpaților M. S. și C. M. A.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

9. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților M. I. C., secretar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma tentativei,

R. F., la data faptei primar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007-2008, inculpata M. I. C. a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, mai multe documente false inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sprijinul financiar pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 138,77 ha, deși în realitate nu o utiliza efectiv.
Inculpata a acționat ca urmare a instigării realizate de inculpatul R. F., în calitatea sa de primar al comunei Țițești, care a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local în acest sens, prin care a propus concesionarea izlazului comunal către secretarul comunei.
Concesionarea terenului nu constituia instrumentul în baza căruia inculpata urma să utilizeze terenul așa cum ar fi fost legal, ci doar în scopul îndeplinirii formale a condițiilor de eligibilitate a cererii de sprijin financiar pe suprafață pe care secretarul unității administrativ teritoriale a depus-o ulterior la APIA.
La data de 23 aprilie 2009, inculpata M. I. C. a depus o cerere de transfer a exploatației celor 138,77 ha către Consiliul local Țițești, în urma aprobării stabilindu-se o sumă de 27.440,34 lei pentru unitatea administrativ teritorială respectivă.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpata a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 19.892,48 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatei M. I. C. până la concurența sumei de 19.892,48 lei, ce a fost consemnată de către aceasta din urmă la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

10. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei S. V. C.cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2013, inculpata S. V. C. a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 1,44 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în realitate.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpata S. V. C. a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 2.611,96 lei.

În cauză nu au fost dispuse măsuri asigurătorii deoarece prejudiciul a fost recuperat integral.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Ialomița.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.