Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Participarea elevilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna la ceremonialul închinat Eroilor Neamului
06.08.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În spiritul promovării sentimentul patriotic şi civic de cinstire a actelor de eroism naţional, în ziua de 5 august 2016, 54 elevi (27 bărbaţi şi 27 femei) au participat la ceremonialul militar – religios închinat Eroilor Neamului, potrivit unui comunicat al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, semnat de Silvia Vătavu – purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 5 august 2016.

2016-08-05 (118)Activitatea s-a desfășurat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial și a fost organizată de Primăria orașului Comănești, la Cimitirul Internațional al Eroilor din localitate, unde sunt înhumați 46 de ostași germani, 2141 militari ruși, 165 români, 89 necunoscuți, 191 austrieci și 370 de maghiari, decedați în timpul luptelor din 1917-1918.

În cinstea celor care au luptat au fost ridicate, pe rând, șase drapele pe acordurile imnurilor statelor participante, respectiv Imnul Austriei, Imnul Germaniei, Imnul României, Imnul Federației Ruse, Imnul Ungariei și Imnul Europei (pentru cei 89 ostași necunoscuți din alte state europene), în prezența reprezentanților Ambasadelor țărilor sus-menționate.

2016-08-05 (81)Pentru cei peste trei mii de militari ale căror oseminte sunt îngropate în cimitirul din Comănești a fost oficiată o slujbă religioasă și au fost susținute alocuțiuni ale invitaților.

În cadrul programului, elevii au prezentat onorul militar şi au luat parte la ceremonialul de defilare, manifestându-şi astfel respectul faţă de jertfa supremă a eroilor, a sacrificiului pe care l-au făcut pentru realizarea idealului național, preţ al înfăptuirii întregirii patriei, a României independente.

2016-08-05 (29)Acest eveniment reprezintă pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna o nouă oportunitate de a cultiva sentimentul  ataşamentului faţă de patrie şi de valorile istorice ale neamului din perspectiva apartenenţei instituţiei noastre la sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.