Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Înlăturarea prezumției de insolvență ca urmare a încasării unor sume de bani de către debitor
09.08.2016 | Cosmina SIMA


Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că insolvența debitoarei este prezumată de către legiuitor dacă aceasta nu a plătit datoria față de creditor după 60 de zile de la scadență, prezumția fiind una relativă, dar pe care debitoarea din speță nu a înlăturat-o nici în faza de control judiciar. Așadar, nu are relevanță faptul că debitoarea a încasat o anumită sumă de bani, atât timp cât numai din declarațiile de creanțe ale celorlalți trei creditori, debitul pe care îl datorează apelanta este mult superior sumei invocate ca fiind încasată. Mai mult, administratorul judiciar a depus lista cu creditorii  pe care îi are debitoarea în vederea notificării privind deschiderea procedurii de insolvență din care reiese un număr de 53 de creditori ce urmează a fi îndestulați de aceeași debitoare, aspect care susține prezumția de insolvență. Prin urmare, suma încasată de debitoare nu este suficientă pentru a înlătura prezumția cu privire la starea de insolvență, după cum nu prezintă relevanță sub acest aspect nici argumentele invocate cu privire la posibilitatea recuperării unor alte sume de bani de la creditorii debitoarei. (Decizia nr. 555 din 29 iunie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timişoara având ca obiect deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate