Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Înlăturarea prezumției de insolvență ca urmare a încasării unor sume de bani de către debitor


9 august 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că insolvența debitoarei este prezumată de către legiuitor dacă aceasta nu a plătit datoria față de creditor după 60 de zile de la scadență, prezumția fiind una relativă, dar pe care debitoarea din speță nu a înlăturat-o nici în faza de control judiciar. Așadar, nu are relevanță faptul că debitoarea a încasat o anumită sumă de bani, atât timp cât numai din declarațiile de creanțe ale celorlalți trei creditori, debitul pe care îl datorează apelanta este mult superior sumei invocate ca fiind încasată. Mai mult, administratorul judiciar a depus lista cu creditorii  pe care îi are debitoarea în vederea notificării privind deschiderea procedurii de insolvență din care reiese un număr de 53 de creditori ce urmează a fi îndestulați de aceeași debitoare, aspect care susține prezumția de insolvență. Prin urmare, suma încasată de debitoare nu este suficientă pentru a înlătura prezumția cu privire la starea de insolvență, după cum nu prezintă relevanță sub acest aspect nici argumentele invocate cu privire la posibilitatea recuperării unor alte sume de bani de la creditorii debitoarei. (Decizia nr. 555 din 29 iunie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timişoara având ca obiect deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro