Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Măsuri referitoare la organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor


11 august 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Legislaţia aplicabilă organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare va suferi modificări în sensul alinierii cuprinsului prospectelor şi documentelor constitutive ale organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare la standardele de performanţă şi transparenţă impuse de legislaţia Uniunii Europene. În acest fel, societățile de administrare a investițiilor şi societăţile de investiţii autoadministrate vor avea posibilitatea de a atrage investitori rezidenţi sau nerezidenţi, care altfel nu îşi vor plasa disponibilităţile în vehicule investiţionale care nu țin cont de cele mai noi cerinţe legale comunitare, potrivit unui comunicat al Guvernului României, dat publicității miercuri, 10 august 2016.

În acest sens, Guvenul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 297/2004 privind piața de capital.

Actul normatib transpune în legislația națională cele mai recente prevederi introduse prin Directiva 91/2014/UE.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii