Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Neagu Djuvara, Mihai Şora, Dumitru Protase, Virginia Zeani şi Cicerone Rotaru, decoraţi de Klaus Iohannis
11.08.2016 | JURIDICE.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 11 august 2016, decretele de decorare ale următoarelor personalităţi din domeniul cultural şi cel ştiinţific: Neagu Djuvara, Mihai Şora, Dumitru Protase, Virginia Zeani (Zehan) şi Cicerone Rotaru.

Astfel, cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care şi-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice şi culturale ce au promovat valorile, istoria şi imaginea ţării noastre în lume, precum şi pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Neagu Djuvara, istoric.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată valorilor umane fundamentale, cercetării şi educaţiei, prin care a îmbogăţit cultura românească şi universală, pentru rolul avut în consolidarea democraţiei în România postdecembristă, impunându-se ca un reper al tinerelor generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Mihai Şora, filosof şi eseist.

Totodată, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată cercetării şi educaţiei, pentru excelenţa de care au dat dovadă lucrările sale de aprofundare a istoriei Daciei, impunându-se drept repere ale bibliografiei, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Dumitru Protase, membru de onoare al Academiei Române.

În semn de înaltă apreciere pentru talentul excepţional cu care a strălucit pe marile scene ale lumii, impunându-se drept un reper al şcolii româneşti de canto şi contribuind la formarea tinerelor generaţii de interpreţi, precum şi pentru dăruirea cu care a promovat imaginea ţării noastre în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler doamnei Virginia Zeani (Zehan), soprană.

Cu prilejul împlinirii a 90 de ani, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru întreaga sa carieră dedicată cercetării științifice forestiere, ecologiei și învățământului silvic, pentru contribuția personală semnificativă pe care a avut-o la consolidarea legăturilor dintre România și Franța, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, domnului profesor universitar Cicerone Rotaru.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.