Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Bucureşti. Postări pe Facebook-ul sindicatului. Consecinţe
13.09.2016 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că decizia de sancţionare a contestatorului este lovită de nulitate absolută, întrucât nu este redat, în concret şi în totalitate, conţinutul postărilor de pe Facebook, pagină care aparţine sindicatului AEROLIMIT Profesional, faptă prin care s-ar fi încălcat politica privind comunicarea externă a pârâtei, precum şi confidenţialitatea. Din cuprinsul deciziei de sancţionare rezultă că explicaţia dată de angajator cu privire la identificarea salariatului contestator ca fiind autorul postărilor de pe Facebook nu exclude ca aceste postări să fi fost facute şi de alte persoane. Practic, angajatorul nu a dovedit fără putinţă de tăgadă că reclamantul ar fi autorul acelor postari pe Facebook, ci a menţionat că postările din datele de 20 și 21 octombrie 2014 încalcă anumite obligații ale salariatului stabilite prin acte interne ale angajatorului și prin contractul individual de muncă. Instanţa a reţinut că simpla menţionare în decizia de concediere a obligaţiilor generale ce incumbă salariatului privind politica de comunicare externă şi confidenţialitatea nu poate fi considerată o descriere a unei fapte particulare, concrete ce a fost săvârșită de un anumit salariat într-un anumit context. (Decizia civilă nr. 354 dn data de 25 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări a Curţii de Apel Bucureşti având ca obiect contestaţie decizie de concediere, www.rolii,ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.