Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bucureşti. Postări pe Facebook-ul sindicatului. Consecinţe
13.09.2016 | Alina MATEI

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că decizia de sancţionare a contestatorului este lovită de nulitate absolută, întrucât nu este redat, în concret şi în totalitate, conţinutul postărilor de pe Facebook, pagină care aparţine sindicatului AEROLIMIT Profesional, faptă prin care s-ar fi încălcat politica privind comunicarea externă a pârâtei, precum şi confidenţialitatea. Din cuprinsul deciziei de sancţionare rezultă că explicaţia dată de angajator cu privire la identificarea salariatului contestator ca fiind autorul postărilor de pe Facebook nu exclude ca aceste postări să fi fost facute şi de alte persoane. Practic, angajatorul nu a dovedit fără putinţă de tăgadă că reclamantul ar fi autorul acelor postari pe Facebook, ci a menţionat că postările din datele de 20 și 21 octombrie 2014 încalcă anumite obligații ale salariatului stabilite prin acte interne ale angajatorului și prin contractul individual de muncă. Instanţa a reţinut că simpla menţionare în decizia de concediere a obligaţiilor generale ce incumbă salariatului privind politica de comunicare externă şi confidenţialitatea nu poate fi considerată o descriere a unei fapte particulare, concrete ce a fost săvârșită de un anumit salariat într-un anumit context. (Decizia civilă nr. 354 dn data de 25 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări a Curţii de Apel Bucureşti având ca obiect contestaţie decizie de concediere, www.rolii,ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti