BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Motivele de opoziție la deschiderea procedurii insolvenței

16.08.2016 | Cosmina SIMA
Abonare newsletter

Curtea de Apel București a hotărât că, în cadrul procedurii insolvenței, creditorii pot critica, pe calea opoziției la deschiderea procedurii, doar aspecte legate de deschiderea procedurii. Dispozițiile art. 71 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 prevede posibilitatea creditorului de a formula opoziție în sensul de a cerere revocarea deschiderii procedurii insolvenței. Astfel, prin opoziţie creditorii pot invoca doar chestiuni aflate în directă legătură cu deschiderea procedurii, şi nu alte aspecte adiacente ce urmează a fi analizate de către administratorul judiciar sau judecătorul sindic pe parcursul soluţionării procedurii. Cu alte cuvinte, opoziţia la deschiderea procedurii nu poate fi fundamentată pe aspecte privitoare la provenienţa datoriilor debitoarei, cu atât mai mult cu cât în cauză a fost întocmit de către administratorul judiciar desemnat un tabel preliminar al obligaţiilor, acesta fiind ulterior pronunţării cererii de deschidere a procedurii. (Decizia nr. 282 din 11 februarie 2016 pronunțată de Secția a V-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect opoziție la deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week