Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Motivele de opoziție la deschiderea procedurii insolvenței
16.08.2016 | Cosmina SIMA

Curtea de Apel București a hotărât că, în cadrul procedurii insolvenței, creditorii pot critica, pe calea opoziției la deschiderea procedurii, doar aspecte legate de deschiderea procedurii. Dispozițiile art. 71 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 prevede posibilitatea creditorului de a formula opoziție în sensul de a cerere revocarea deschiderii procedurii insolvenței. Astfel, prin opoziţie creditorii pot invoca doar chestiuni aflate în directă legătură cu deschiderea procedurii, şi nu alte aspecte adiacente ce urmează a fi analizate de către administratorul judiciar sau judecătorul sindic pe parcursul soluţionării procedurii. Cu alte cuvinte, opoziţia la deschiderea procedurii nu poate fi fundamentată pe aspecte privitoare la provenienţa datoriilor debitoarei, cu atât mai mult cu cât în cauză a fost întocmit de către administratorul judiciar desemnat un tabel preliminar al obligaţiilor, acesta fiind ulterior pronunţării cererii de deschidere a procedurii. (Decizia nr. 282 din 11 februarie 2016 pronunțată de Secția a V-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect opoziție la deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.