Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Motivele de opoziție la deschiderea procedurii insolvenței


16 august 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel București a hotărât că, în cadrul procedurii insolvenței, creditorii pot critica, pe calea opoziției la deschiderea procedurii, doar aspecte legate de deschiderea procedurii. Dispozițiile art. 71 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 prevede posibilitatea creditorului de a formula opoziție în sensul de a cerere revocarea deschiderii procedurii insolvenței. Astfel, prin opoziţie creditorii pot invoca doar chestiuni aflate în directă legătură cu deschiderea procedurii, şi nu alte aspecte adiacente ce urmează a fi analizate de către administratorul judiciar sau judecătorul sindic pe parcursul soluţionării procedurii. Cu alte cuvinte, opoziţia la deschiderea procedurii nu poate fi fundamentată pe aspecte privitoare la provenienţa datoriilor debitoarei, cu atât mai mult cu cât în cauză a fost întocmit de către administratorul judiciar desemnat un tabel preliminar al obligaţiilor, acesta fiind ulterior pronunţării cererii de deschidere a procedurii. (Decizia nr. 282 din 11 februarie 2016 pronunțată de Secția a V-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect opoziție la deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro