
În data de 12 august 2016 s-a constituit un nou dosar (1518D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 303 alin. (1), alin. (2) și ale art. 306 alin. (1) din Codul de procedură civilă 1865.
Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.
Instanța de trimitere este Tribunalul Constanța, care a acordat și termen de judecată, respingând ca nefondată cererea de suspendare a cauzei până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate.
Dispozițiile criticate au următorul conținut:
Art. 303 din Codul de procedură civilă 1865 (extras)
(1) Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs.
(2) Termenul pentru depunerea motivelor se socoteşte de la comunicarea hotărârii, chiar dacă recursul s-a făcut mai înainte.
Art. 306 din Codul de procedură civilă 1865 (extras)
(1) Recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alineatul 2.
Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București
dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)
Aflaţi mai mult despre Exceptie de neconstitutionalitate, Madalina Duma, Mihaela Mazilu-Babel, nulitate recurs, recurs, Tribunalul Constanta, vechiul Cod de procedura civilaJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.