Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
10 comentarii

Judecătoria Braşov. Fotografii din penitenciar postate pe Facebook


19 august 2016 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, SELECTED

Alina Matei

Alina Matei

Judecătoria Braşov a hotărât că utilizarea de către persoana condamnată a unui dispozitiv mobil de comunicare la distanţă cu care a comunicat în scris cu diverse persoane şi postarea pe Facebook a unor fotografii făcute în camerele de deţinere constituie abatere disciplinară (art. 82 lit. j și o din Legea nr. 254/2013), fiindu-i suspendat dreptul de a primi vizite pentru o perioadă de 3 luni. Apărarea persoanei condamnate cum că fotografiile efectuate în penitenciar au fost postate pe Facebook dc prietena sa nu poate fi primită, deşi chiar el le-a trimis acesteia prin serviciul multimedia al telefonului mobil, neavând relevanţă dacă petentul a postat direct aceste fotografii pe Facebook sau le-a trimis altei persoane care apoi le-a postat în continuare. Prin urmare, instanţa a respins contestaţia împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate. (Sentinţa penală nr. 1335 din data de 22 iulie 2015 pronunţată de Secţia penală a Judecătoriei Braşov având ca obiect plângere împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină din Penitenciarul C., www.rolii.ro)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică