Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
10 comentarii

Judecătoria Braşov. Fotografii din penitenciar postate pe Facebook


19 august 2016 | Alina MATEI
Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Alina Matei

Alina Matei

Judecătoria Braşov a hotărât că utilizarea de către persoana condamnată a unui dispozitiv mobil de comunicare la distanţă cu care a comunicat în scris cu diverse persoane şi postarea pe Facebook a unor fotografii făcute în camerele de deţinere constituie abatere disciplinară (art. 82 lit. j și o din Legea nr. 254/2013), fiindu-i suspendat dreptul de a primi vizite pentru o perioadă de 3 luni. Apărarea persoanei condamnate cum că fotografiile efectuate în penitenciar au fost postate pe Facebook dc prietena sa nu poate fi primită, deşi chiar el le-a trimis acesteia prin serviciul multimedia al telefonului mobil, neavând relevanţă dacă petentul a postat direct aceste fotografii pe Facebook sau le-a trimis altei persoane care apoi le-a postat în continuare. Prin urmare, instanţa a respins contestaţia împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate. (Sentinţa penală nr. 1335 din data de 22 iulie 2015 pronunţată de Secţia penală a Judecătoriei Braşov având ca obiect plângere împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină din Penitenciarul C., www.rolii.ro)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro