Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Larisa Antimescu: Se încalcă principiul neretroactivității legii…


22 august 2016 | Elena ZOIȚA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Achizitii publice, SELECTED

Av. Larisa Antimescu, Partner SORA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Eliminarea jucătorilor din achizițiile publice, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibile aspecte de neconstituționalitate ale noii legislații a achizițiilor publice.

Larisa Antimescu: ”Mai avem, de asemenea, pe Legea 101 şi obligativitatea formulării unei notificări sub sancţiunea respingerii contestaţiei ca inadmisibilă. Avem contestaţie formulată pe noua lege, termen care a început să curgă sub imperiul vechii legi, facem sau nu facem notificare prealabilă, se respinge de către consiliu ca inadmisibilă contestaţia pe motiv că nu am făcut potrivit noii legi notificare prealabilă, este posibilă invocarea unei excepţii de neconstituţionalitate, având în vedere că se încalcă principiul neretroactivităţii legii, precum şi faptul că nu există o securitate a raporturilor juridice, predictibilitatea legii. În opinia mea, dacă dreptul pentru contestaţie s-a născut sub imperiul vechii legi, merg cu Ordonanţa 34/2006 care la momentul respectiv nu prevedea posibilitatea formulării decât facultativ a unei notificări, nu aveam această obligaţie sub sancţiunea respingerii contestaţiei ca inadmisibilă.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică