Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Sorin Fusea: Există posibilitatea unei conduite cu caracter de eludare…


21 august 2016 | Elena ZOIȚA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Sorin Fusea, Președinte ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A SPECIALIȘTILOR ÎN ACHIZIȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Eliminarea jucătorilor din achizițiile publice, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele declarației unilaterale de reziliere din partea autorității contractante.

Sorin Fusea: ”Trebuie să avem în vedere şi posibilitatea unei conduite puţin cu caracter de eludare a aplicabilităţii art. 97 indice 1 din partea contractantului, în sensul că în momentul în care observă emiterea unei declaraţii unilaterale de reziliere a autorităţii contractante, el să vină imediat cu o declaraţie de rezilierea unilaterală în contrapondere tocmai pentru a îşi invoca faptul că nu ar fi în acest domeniu al vinei exclusive, că rezilierea intervine, dar intervine inclusiv din considerente ţinând de culpa autorităţii contractante. În acest moment, odată cu existenţa celor două declaraţii unilaterale de reziliere, practic operatorul economic implicat într-o altă procedură de achiziţie va recurge la textul care îi dă posibilitatea să demonstreze faptul că acea neexecutare nu este din culpa lui sau nu este exclusiv din culpa lui, dacă textul va avea formularea de acum, pentru că va trebui să existe o vină exclusivă a contractantului, ci, în raport de ceea ce va prezenta autoritatea contractantă, va avea posibilitatea să realizeze o analiză în concret pe dovezile administrate de contractant, iar în măsura în care această analiză va avea drept consecinţe respingerea ca inadmisibilă a ofertei pe care o reprezenta în procedura respectivă, el va recurge mai departe la mecanismele procesuale ce îi sunt disponibile.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii