Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

România la CEDO: cauza pendinte Italo Convest. Calitatea de parte responsabilă civilmente, condamnare penală a administratorului, și lipsă citare


21 august 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Adina MIHALACHE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 53036/10
S.C. ITALO CONVEST S.A. BUCUREŞTI împotriva României
introdusă în 3 septembrie 2010 și comunicată în 15 iulie 2016

1. Obiectul cauzei:

Cererea privește obligarea companiei reclamante la plata de daune-interese în calitatea acesteia de parte responsabilă civilmente de ultima instanță (hotărârea din 3 mai 2010 a Curții de Apel Galați), în cadrul unui proces în care administratorul său a fost condamnat penal. Reclamanta nu a fost niciodată citată să se prezinte în instanță sau invitată să depună concluzii în timpul acestui proces.

2. Întrebare adresată părților:

Litigiul cu privire la drepturile și obligațiile cu caracter civil ale companiei reclamante a fost judecat în mod echitabil, astfel cum se prevede la articolul 6 § 1 din Convenție, având în vedere că aceasta a fost obligată la plata de daune-interese fără a fi fost citată să se prezinte în cadrul procesului sau invitată să depună concluzii cu privire la cauză?

Adina Mihalache (traducere)
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Mihaela Mazilu-Babel (selecție și supervizare traducere)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii