Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a unor dispoziții ce privesc luarea obligatorie a măsurilor asiguratorii. UPDATE: respinsă
03.08.2017 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: CCR, Content, Drept constitutional, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

3 august 2017: Conform motorului de căutare disponibil pe pagina Curții Constituționale, excepția de neconstituționalitate a fost respinsă în data de 22 iunie 2017. Decizia nr. 445/2017 se află în faza de redactare.

***

23 august 2016: În data de 17 august 2016 s-a constituit un nou dosar (1537D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 11 din Legea nr. 241/2005 și ale art. 32 din Legea nr. 656/2002 (cauza Ion Cosmin Andrei).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează împreună obiectul unui control de constituționalitate.

Dispozițiile art. 11 din Legea nr. 241/2005 au mai facut obiectul dosarului nr. 1299D/2015, excepția ridicată fiind respinsă ca neîntemeiată prin decizia nr. 636/18.08.2016.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 11 din Legea nr. 241/2005
În cazul în care s-a săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege, luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie.

Art. 32 din Legea nr. 656/2002
În cazul în care s-a săvârşit o infracţiune de spălare a banilor sau de finanţare a actelor de terorism, luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti