Dreptul securităţii sociale

Norme privind atestarea întreprinderilor sociale


23 august 2016 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr.  640  din data de 19 august 2016 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 584/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 118/2014, şi a Hotărârii Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale.

În principal, actul normativ stabilește actele pe care trebuie să le depună sau să le transmită prin poștă, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, respectiv a municipiului București, persoanele juridice care solicită atestatul de întreprindere socială, termenul în care cererile trebuie să fie soluționate, conținutul notei de constatare pe care compartimentul pentru economie socială din cadrul agențiilor de ocupare trebuie să o întocmească, referitor la îndeplinirea sau neîndeplinirea criteriilor legale pentru atestare, precum și propunerea pentru acordarea sau respingerea acorsării atestatului.

De asemenea, se reglementează modalitatea de obținere a prelungirii atestatului, condițiile de suspendare și retragere a atestatului de întreprindere socială, precum și obligațiile întreprinderilor sociale atestate.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro