« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Modificarea Procedurii privind înregistrarea în scopuri de TVA / anularea din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA
25.08.2016 | Vlad-Constantin BOERIU, Raluca BÂLDEA

JURIDICE - In Law We Trust

Începând cu 17 august 2016 s-a modificat Procedura privind înregistrarea în scopuri de TVA, respectiv anularea din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA pentru persoanele impozabile, societăți, cu sediul activității economice în România, înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990, supuse înmatriculării la Registrul Comerțului.

Noile prevederi includ dreptul contribuabilului de a fi ascultat, atât pentru furnizarea de informații / documente suplimentare în vederea înregistrării în scopuri de TVA, cât și înainte de luarea deciziei de respingere a cererii de înregistrare în scopuri de TVA.

Noul ordin clarifică unii termeni precum grupe de risc, acționar majoritar și modifică unele termene (de ex: 3 zile pentru notificarea contribuabililor în vederea completării documentației depuse; 45 de zile pentru soluționarea cererii de înregistrare în scopuri de TVA).

Procedurile de înregistrare în scopuri de TVA / anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA sunt detaliate în anexele 3 și 4 ale Ordinului.

Vlad Boeriu
Partner DELOITTE ROMÂNIA

Raluca Bâldea
Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.