Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Curtea de Apel București ref. salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016
25.08.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București informează printr-un comunicat, semnat de judecător Lia Savonea – Președinte, că având în vedere disputele din spaţiul public, în special din mediile judiciare referitoare la modul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, se impun următoarele precizări:

Emiterea ordinelor de salarizare pentru judecătorii din cadrul instanţelor judecătoreşti este atribuţia exclusivă a Ministrului Justiţiei, care are calitatea de ordonator principal de credite.

La nivelul Curţii de Apel Bucureşti, ordonatorul secundar de credite a comunicat Ministrului Justiţiei listele nominale conţinând calculul drepturilor salariale ale judecătorilor din circumscripţia instanţei, întocmite cu respectarea prevederilor art. 21 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, în aplicarea prevederilor art. 31 alin. 1 şi 3 din OUG nr. 57/2015, astfel cum a fost completată prin OUG nr .20/2016, cu luarea în considerare a nivelului maxim al indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate.

În acest sens, în vederea emiterii de către ordonatorul principal de credite a ordinelor de salarizare începând cu data de 1 august 2016 pentru fiecare dintre cei 965 de judecători (din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi al instanţelor arondate), s-a avut în vedere împrejurarea particulară de la Curtea de Apel Bucureşti, respectiv existenţa unor indemnizaţii de încadrare ce includ majorările de 2, 5 şi 11% acordate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi aflate în plată încă din anul 2015 în baza ordinelor de salarizare emise de Ministrul Justiţiei.

Dispoziții similare de majorare a indemnizaţiilor/salariilor de bază au fost prevăzute şi prin OG nr. 8/2007 şi respectiv OG nr. 10/2007 şi au fost aplicate anterior în privinţa celor 1573 persoane ce compun corpul personalului auxiliar şi conex şi a celor 71 funcţionari publici, precum şi personalului contractual din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, corespunzător etapelor stabilite în actele normative amintite.

Notând calitatea de ordonator principal de credite a Ministrului Justiţiei şi în aşteptarea îndeplinirii atribuţiei legale de emitere a ordinelor de salarizare pentru judecătorii din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, considerăm necesară o abordare echilibrată şi raţională a acestei probleme, abordare în care respectarea legii şi situarea echitabilă a tuturor magistraţilor în acord cu statutul lor legal să nu fie pe ultimul loc.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.