« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT Ploiești. Constituire de grup infracţional organizat, proxenetism. Reținere, control judiciar, percheziții domiciliare, propunere de arestare preventivă
26.08.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DIICOT Ploiești. Constituire de grup infracţional organizat, proxenetism. Reținere, control judiciar, percheziții domiciliare, propunere de arestare preventivă.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor B. M. C. zis „Valoare”, A. A. zis „Moxu” sau „Pimpu”, I. L. C., H. I. C. zis „Piscot”, S. M. A. zis ”Musiu”, G. M. I., S. C. zis ”Patac” şi B. C. A., precum şi  măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii G. A. J., Ș. M., P. N. E., S. R., S. B. C., I. S. I. zis ”Iani” şi B. T. G., ” pentru săvârşirea infracţiunilor a infractiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută  de art. 367 alin. (1) Cod Penal, şi proxenetism, prevazută de art. 213 alin. (1)  Cod Penal.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2012, inculpatul B. M. C.  împreună cu inculpaţii A. A., A. V., H. I. C. , G. A. J., G. V. şi G. M. I. au iniţiat şi constituit un grup infractional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit ceilalţi inculpaţi, în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism pe teritoriul Marii Britanii.
Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii au racolat mai multe tinere, cărora le-au asigurat transportul (rezervarea şi cumpărarea biletelor de transport), cazarea, promovarea anunturilor pe site-urile de profil matrimonial şi asigurarea protecţiei fizice, în vederea practicării prostitutiei pe teritoriul Marii Britanii, sumele de bani obţinute de tinere din aceasta activitate fiind împarţite cu membrii grupului infracţional organizat.
S-a reţinut că activitatea grupării era coordonată de către B. M. C. Acesta închiria apartamente în diferite locaţii din localităţile Portsmouth, Southamptom, Norwich, Cambridge, Oxford, Ilford, Playmouth, Exeter, Londra – Marea Britanie şi Cardiff – Ţara Galilor, în care tinerele racolate practicau prostituţia. Lunar, aceste apartamente erau schimbate pentru a nu fi depistaţi de autorităţile judiciare.
Membrii grupării s-au înţeles de la început cu tinerele racolate, care au avut cunoştinţă de activitatea infracţională pe care o vor desfăşura în Marea Britanie, să le dea acestora un procent de 50% din sumele de bani obţinute de ele din practicarea prostituţiei. Inculpaţii s-au ocupat şi cu postarea de anunţuri pe site-uri de profil matrimonial, în vederea atragerii de clienţi pentru tinere în vederea întreţinerii de relaţii sexuale în locaţiile închiriate de ei.
În locaţiile închiriate, protecţia tinerelor era asigurată de către inculpatul S. C. Acesta primind un venit lunar şi trebuind să răspundă la telefoanele postate pe site-urile de profil, să dea relaţii cu privire la aspectul fetelor, la activităţile sexuale pe care acestea le prestează, tarife practicate şi zona în care desfăşoară activitatea. În situaţia în care tinerele erau solicitate la hotel sau domiciliul clientului, acestea se deplasau cu autoturismele membrilor grupării.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 24.08.2016 pe raza judeţelor Prahova şi Argeş – 18 percheziţii domiciliare, au fost au fost indisponibilizate 5 autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală ce pare a fi tutun, 200 de pachete de ţigarete netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, precum și documente de identitate false și acte financiar – bancare.

Inculpaţii reţinuţi urmeaza să fie prezentaţi  Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Autorităţile judiciare din Marea Britanie şi Autorităţile judiciare din România au constituit o echipă comună de anchetă ce a beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea EUROJUST şi EUROPOL.

La acțiune au participat și poliţişti englezi din cadrul Unităţii de Combatere a Crimei Organizate ”ZEPHYR”.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD