JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

În luna noiembrie se va organiza forumul România – Republica Moldova


28 august 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Raluca Prună, ministrul Justitiei, şi secretarul de stat, Adrian Baboi-Stroe, şi-au încheiat vizita de lucru în Republica Moldova din perioada 24-26 august 2026, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Pe parcursul vizitei, cei doi oficiali români au avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii intituţiilor moldovene din domeniul justiţiei: preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, adjunctul Procurorului General, Eduard Harunjen, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru şi Procurorul Şef, Viorel Morari.

Anterior acestor întâlniri, semnarea Planului de acţiuni dintre cele două ministere, a venit în întâmpinarea aniversării suveranităţii moldovene şi a colaborării interstatale, ocazie cu care ministrul Prună a declarat: „Este foarte simbolică ziua în care semnăm acest plan de acţiuni, întrucât în 27 august sărbătoriţi un sfert de veac de independenţă şi, totodată, consacrăm cei 25 de ani de relaţii bilaterale nemijlocite între Republica Moldova şi România”.

Cu ocazia acestei vizite, ministrul Prună şi omologul său, Vladimir Cebotari, au agreat şi promovat, organizarea în luna noiembrie a forumului România-Republica Moldova.

Totodată a fost adusă în discuție întrunirea, la Bucuresti, în perioada 12-13 octombrie, a reprezentanţilor Comisiei Naţionale de Drept Internaţional umanitar din România şi a Comitetului naţional de consultanţă şi coordonare a punerii în aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova.

Atat ministrul Justitiei, cât şi Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Republica Moldova, au solicitat detaşarea de specialişti români în comisiile de admitere, evaluare şi promovare a magistratlor moldoveni. Ministrul Prună a afirmat că va înainta Consiliului Superior al Magistraturii din România această propunere.

Cu ocazia întâlnirii cu Procurorul General adjunct, Procurorul şef anticorupţie şi directorii Centrului Naţional Anticorupţie, partea română a subliniat încă o dată, necesitatea continuării luptei împotriva corupţiei în Republica Moldova, dar şi intenţia de a oferi expretiză în procesul de redactare a noii strategii anticorupţie. Toţi partnerii din cadrul discutiilor de la sediul Parchetului General din Republica Moldova au în vedere inclusiv stabilirea de măsuri concrete şi chiar incheierea  unor noi documente de sprijin în acest sens.

De asemenea, secretarul de stat, Adrian Baboi-Stroe, a discutat în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Serviciului de Stare Civilă despre îmbunătăţirea cooperării nemijlocite şi creşterea siguranţei în cadrul procesului de obţinere a cetăţeniei române.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii