Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Sonia Florea: Pragul de originalitate este destul de mic
28.08.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Sonia FloreaFLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la definiția legală a originalității.

Sonia Florea: ”Cu privire la originalitate, foarte pe scurt. Vă atrag atenția că art. 8 spune așa: constituie obiect al dreptului de autor și opere derivate care au fost create plecând de la una sau mai  multe opere preexistente, inclusiv colecții, compilații de materiale sau date – la litera b. Deci iată pragul de originalitate este destul de mic, ca și condiția protecției – prin alegerea sau dispunerea materialului, acestea constituie creații intelectuale. Deci dacă un om preia fragmente din 5 cărți scrise de alți autori, le pune cap la cap traducându-le, încalcă dreptul patrimonial și dreptul moral al autorilor din care a preluat fragmentele respective, dar opera sa va fi totuși operă originală prin faptul că există un efort propriu de intelectual, cât a fost, de traducere, de aranjare într-o anumită ordine a acelor fragmente.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti