Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Sonia Florea: Pragul de originalitate este destul de mic

28.08.2016 | Elena ZOIȚA

Av. dr. Sonia FloreaFLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la definiția legală a originalității.

Sonia Florea: ”Cu privire la originalitate, foarte pe scurt. Vă atrag atenția că art. 8 spune așa: constituie obiect al dreptului de autor și opere derivate care au fost create plecând de la una sau mai  multe opere preexistente, inclusiv colecții, compilații de materiale sau date – la litera b. Deci iată pragul de originalitate este destul de mic, ca și condiția protecției – prin alegerea sau dispunerea materialului, acestea constituie creații intelectuale. Deci dacă un om preia fragmente din 5 cărți scrise de alți autori, le pune cap la cap traducându-le, încalcă dreptul patrimonial și dreptul moral al autorilor din care a preluat fragmentele respective, dar opera sa va fi totuși operă originală prin faptul că există un efort propriu de intelectual, cât a fost, de traducere, de aranjare într-o anumită ordine a acelor fragmente.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița 


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.