Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Sonia Florea: Pragul de originalitate este destul de mic

28.08.2016 | Elena ZOIȚA
Abonare newsletter

Av. dr. Sonia FloreaFLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la definiția legală a originalității.

Sonia Florea: ”Cu privire la originalitate, foarte pe scurt. Vă atrag atenția că art. 8 spune așa: constituie obiect al dreptului de autor și opere derivate care au fost create plecând de la una sau mai  multe opere preexistente, inclusiv colecții, compilații de materiale sau date – la litera b. Deci iată pragul de originalitate este destul de mic, ca și condiția protecției – prin alegerea sau dispunerea materialului, acestea constituie creații intelectuale. Deci dacă un om preia fragmente din 5 cărți scrise de alți autori, le pune cap la cap traducându-le, încalcă dreptul patrimonial și dreptul moral al autorilor din care a preluat fragmentele respective, dar opera sa va fi totuși operă originală prin faptul că există un efort propriu de intelectual, cât a fost, de traducere, de aranjare într-o anumită ordine a acelor fragmente.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week