TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Ionuț Lupșa: Legiuitorul să fie preocupat de sancționarea plagiatului pe mai multe paliere
31.08.2016 | Elena ZOIȚA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Av. Ionuț Lupșa, Managing Partner LUPȘA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la propuneri de lege ferenda cu privire la definiția plagiatului.

Ionuț Lupșa: ”Cred că ar fi oportun ca, măcar de lege ferenda, legiuitorul să fie preocupat de o definire clară a plagiatului atât în înţeles general, de o sancţionare a plagiatului pe mai multe paliere, nu numai pe cel penal, astfel încât să existe o percepţie foarte clară la nivelul oricărui utilizator de drepturi de autor că săvârşeşte o faptă de plagiat care poate să fie sancţionată la nivel civil, la nivel contravenţional sau la nivel penal, aşa cum este el înţeles acum în practică este departe de ceea ce discutăm aici la un nivel doctrinar şi academic. El este înţeles ca furt de idei, nimic mai mult, dar el trebuie înţeles sub un dublu aspect, acela al însuşirii ideilor, conceptelor, al însuşirii unei opere aşa cum prevede Legea 8 şi al atribuirii calității de autor, sub un al doilea aspect, pentru acea persoană, ceea ce, evident, și, făcând trimitere la un alt punct pe care l-ați menționat ca fiind de interes, cu privire la formele de vinovăție, nu poate fi decât săvârșită cu intenție, nu poate exista culpă în acest domeniu așa cum nu poate exista culpă oricând vorbim de rea-credință.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate