« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ionuț Lupșa: Legiuitorul să fie preocupat de sancționarea plagiatului pe mai multe paliere
31.08.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Ionuț Lupșa, Managing Partner LUPȘA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la propuneri de lege ferenda cu privire la definiția plagiatului.

Ionuț Lupșa: ”Cred că ar fi oportun ca, măcar de lege ferenda, legiuitorul să fie preocupat de o definire clară a plagiatului atât în înţeles general, de o sancţionare a plagiatului pe mai multe paliere, nu numai pe cel penal, astfel încât să existe o percepţie foarte clară la nivelul oricărui utilizator de drepturi de autor că săvârşeşte o faptă de plagiat care poate să fie sancţionată la nivel civil, la nivel contravenţional sau la nivel penal, aşa cum este el înţeles acum în practică este departe de ceea ce discutăm aici la un nivel doctrinar şi academic. El este înţeles ca furt de idei, nimic mai mult, dar el trebuie înţeles sub un dublu aspect, acela al însuşirii ideilor, conceptelor, al însuşirii unei opere aşa cum prevede Legea 8 şi al atribuirii calității de autor, sub un al doilea aspect, pentru acea persoană, ceea ce, evident, și, făcând trimitere la un alt punct pe care l-ați menționat ca fiind de interes, cu privire la formele de vinovăție, nu poate fi decât săvârșită cu intenție, nu poate exista culpă în acest domeniu așa cum nu poate exista culpă oricând vorbim de rea-credință.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD