Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Dreptul proprietatii intelectuale, SELECTED

Ionuț Lupșa: Legiuitorul să fie preocupat de sancționarea plagiatului pe mai multe paliere

31 august 2016 | Elena ZOIȚA

Av. Ionuț Lupșa, Managing Partner LUPȘA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Copy Paste. Despre plagiat, organizată de Societatea de Științe Juridice, la propuneri de lege ferenda cu privire la definiția plagiatului.

Ionuț Lupșa: ”Cred că ar fi oportun ca, măcar de lege ferenda, legiuitorul să fie preocupat de o definire clară a plagiatului atât în înţeles general, de o sancţionare a plagiatului pe mai multe paliere, nu numai pe cel penal, astfel încât să existe o percepţie foarte clară la nivelul oricărui utilizator de drepturi de autor că săvârşeşte o faptă de plagiat care poate să fie sancţionată la nivel civil, la nivel contravenţional sau la nivel penal, aşa cum este el înţeles acum în practică este departe de ceea ce discutăm aici la un nivel doctrinar şi academic. El este înţeles ca furt de idei, nimic mai mult, dar el trebuie înţeles sub un dublu aspect, acela al însuşirii ideilor, conceptelor, al însuşirii unei opere aşa cum prevede Legea 8 şi al atribuirii calității de autor, sub un al doilea aspect, pentru acea persoană, ceea ce, evident, și, făcând trimitere la un alt punct pe care l-ați menționat ca fiind de interes, cu privire la formele de vinovăție, nu poate fi decât săvârșită cu intenție, nu poate exista culpă în acest domeniu așa cum nu poate exista culpă oricând vorbim de rea-credință.”

* Selecție și redactare: Elena Zoița

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică