Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Părțile în conflictele de muncă


30 august 2016 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 267 C. muncii pot fi părţi în conflictele de muncă salariaţii, dar și alte persoane titulare a unui drept sau a unei obligaţii în temeiul Codului Muncii, al altor legi sau al contractelor colective de muncă. În speţă, reclamanta a invocat un drept constituit în favoarea soţului său, decedat (scutirea de la plata energiei electrice), obţinut în cadrul activităţii acestuia de salariat al SC E. Oradea. Înalta Curte a statuat că cererea are natura unui conflict de muncă, reținând că reclamanta a invocat nerespectarea unui drept constituit în favoarea sa, respectiv dreptul la cota de energie electrică, obţinut exclusiv ca urmare a calităţii de salariat a soţului defunct, în temeiul H.G. nr. 1041/2003 privind unele măsuri de reglementare a facilităţilor acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice. (Decizia nr. 1697 din 18 iunie 2015 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică