Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Înregistrarea operatorilor economici care distribuie și comercializează, cu sau fără depozitare, produse energetice, băuturi alcoolice sau tutun prelucrat
30.08.2016 | Pieter WESSEL, Mihai PETRE

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Săptămâna trecută a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ANAF nr. 2329/2016 care modifică Ordinul nr. 1849/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat și biocombustibili, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare și Ordinul nr. 1850/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a activității de distribuție și comercializare angro de băuturi alcoolice și / sau tutun prelucrat, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

În acest sens, operatorii economici care doresc să distribuie și să comercializeze în sistem angro, cu sau fără depozitare, produse energetice sau băuturi alcoolice și / sau tutun prelucrat sau care intenționează să comercializeze în sistem en detail produse energetice vor trebui să se înregistreze pentru aceste activități la biroul vamal în a cărui arie de competență este situat spațiul de comercializare, unitatea de comercializare sau depozitul angro pentru care se solicită înregistrarea.

Dacă vă regăsiți în una dintre situațiile de mai sus, aveți obligația să vă înregistrați pentru desfășurarea acestor activități.

Dacă dețineți atestate valabile de comercializare, aveți la dispoziție un termen de 90 de zile, într-o abordare prudentă, să depuneți la autoritatea competentă o nouă cerere de înregistrare și documentele aferente. La expirarea termenului de mai sus, atestatele emise anterior își pierd valabilitatea.

Pieter Wessel
Partner DELOITTE ROMÂNIA

Mihai Petre
Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti