Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PJ Sector 3. Conducere a unui vehicul fără permis de conducere, ucidere din culpă, părăsire a locului accidentului. Reținere, arestare preventivă
30.08.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 a dat publicității luni, 29 august 2016, următorul comunicat:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au dispus, prin ordonanţa din 28 august 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, ucidere din culpă și părăsire a locului accidentului de către inculpatul V. D. M., faţă de acesta formulându-se, la Judecătoria Sectorului 3, propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa sesizată cu cererea de arestare a stabilit termen pentru soluţionare cererii formulate de parchet la data de 30 august 20016.

Cauza a fost înregistrată la data de 27 august 2016 pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 având ca obiect comiterea infracţiunilor mai sus menţionate.

După efectuarea de cercetări în cauză, polițiști din cadrul Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti au formulat propunere de punere in mişcare a acţiunii penale si arestare preventivă a numitului V. D. M. la data de 27 august 2016.

La aceeaşi data procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a dispus respingerea propunerii de sesizare a Judecătoriei Sectorului 3 cu luarea măsurii arestului preventiv deoarece din mijloacele de proba administrate pana la acel moment in cauza nu rezulta suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Totodată, s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului.
Sub directa îndrumare si supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, ofiţeri din cadrul Brigăzii de Politie Rutiera Bucureşti au identificat probe noi şi au continuat administrarea acestora în cauză.
În baza noilor probe coroborate cu probele existente în cauză s-a dispus aducerea inculpatului cu mandat de aducere. Acesta a colaborat cu organele de urmărire penală şi a participat la administrarea probelor necesare în cauză. Faţă de inculpat nu s-a dispus măsura reţinerii, deoarece prin ordonanţa din data de 27 august 2016 se mai dispusese o dată această măsură pentru comiterea aceloraşi fapte. Conform art. 209 C. proc. pen. în aceeaşi cauză nu se poate dispune luarea măsurii reţinerii pentru aceleaşi fapte.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză până în prezent a rezultat faptul că la data de 24 august 2016, în jurul orei 6:30, în timp ce se deplasa cu autoturismul marca Opel pe Bulevardul Energeticienilor (sector 3, Bucureşti), inculpatul V. D. M. a lovit o persoană de sex feminin care se angajase în traversarea străzii. În urma accidentului, victima a suferit leziuni care ulterior au provocat decesul acesteia. Probatoriul administrat în cauză a demonstrat că șoferul a părăsit locul accidentului și că nu poseda permis de conducere.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti