Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol de colaborare dintre ANP și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
30.08.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Comisarul şef de penitenciare Marius Vulpe, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, și prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității ”A. I. Cuza” din Iaşi, au semnat luni, 29 august 2016, la Universitatea ”A. I. Cuza” din Iaşi, un protocol de colaborare între cele două instituții pe care le reprezintă, potrivit unui comuniat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Protocolul are ca principale obiective:
– realizarea de studii şi cercetări în scopul cunoaşterii fenomenului criminalităţii (a etiologiei sale, a formelor de manifestare, a vulnerabilităţilor şi potenţialelor remedii etc.) şi a eficientizării activităţilor de reintegrare socială a persoanelor care sunt sau au fost private de libertate;
– organizarea unor manifestări științifice (conferinţe, simpozioane, seminarii, sesiuni de comunicări, mese rotunde, ateliere de lucru etc.), inclusiv cu participarea unor instituţii de profil din ţară şi/sau din străinătate, în scopul diseminării rezultatelor cercetărilor şi activităţilor specifice desfăşurate, individual sau în colaborare, de către părţi (ori de către persoane afiliate acestora), în domeniile de competenţă instituţională a acestora;
– atragerea de resurse umane şi financiare (fonduri nerambursabile, sponsorizări / donaţii etc.) care să contribuie la sprijinirea activităţilor de reintegrare socială desfăşurate cu persoanele care sunt sau au fost private de libertate, precum şi a oricăror alte activităţi desfăşurate în cadrul colaborării instituţionale reglementate prin prezentul protocol;
– creşterea nivelului de instruire, formare şi specializare a persoanelor afiliate celor două părţi.

*

Luni, 29 august 2016, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Administrația Națională a Penitenciarelor au semnat un protocol de colaborare pe o perioadă de 3 ani prin care cele două instituții își propun să găsească, printr-o serie de proiecte comune, soluții la unele dintre cele mai importante probleme sociale ale României de astăzi: criminalitatea, fenomenul recidivei sau reintegrarea dificilă în societate a persoanelor care au fost legal private de libertate, potrivit unui comunicat al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, dat publicității marți, 30 august 2016.

Protocolul prevede o serie de activități comune, cum ar fi realizarea unor studii și cercetări în scopul cunoașterii fenomenului criminalității și a eficientizării activităților de reintegrare socială a persoanelor care au fost sau sunt legal private de libertate. De asemenea, vor fi realizate în parteneriat activități în domeniul educației, asistenței psihologice sau sociale, dar și manifestări prezentând caracter științific (conferințe, simpozioane, seminarii, sesiuni de comunicări, mese rotunde, ateliere de lucru etc.). Cele două instituții își propun să atragă inclusiv resurse umane și financiare (fonduri nerambursabile, sponsorizări) pentru a sprijini activitățile de reintegrare socială desfășurate.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași: ”Credem că acest protocol va reprezenta un sprijin pentru comunitatea academică a universității noastre (studenții din ciclurile de licență, masterat sau doctorat, cercetători, cadre didactice universitare sau personal administrativ) prin deschiderea unei multitudini de oportunități de cercetare într-un domeniu actual, multidisciplinar și de real interes pentru societatea românească. Aceste proiecte pot viza cu precădere facultățile și specializările cu profil umanist – Teologie, Drept, Psihologie Sociologie, Comunicare și nu numai. În același timp, partenerii noștri de la Administrația Națională a Penitenciarelor vor beneficia de expertiza și implicarea oamenilor universității, astfel încât ambele instituții să aibă de câștigat. Vrem ca pe viitor să replicăm acest tip de parteneriat, deoarece Universitatea trebuie să fie un partener constant de dialog al principalilor actori din societate, dat fiind faptul că avem resursa umană competentă pentru a ne implica, prin activitățile de cercetare pe care le desfășurăm.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti