« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

UNNPR ref. onorariile notariale privind darea în plată
31.08.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a participat azi, 31 august 2016, la dezbaterea publică organizată de către Ministerul Justiției cu privire la proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, în sensul reducerii cu 50% a onorariului notarial pentru autentificarea actelor de dare în plată  în condițiile Legii nr. 77/2016, potrivit unui comunicat, dat publicității miercuri, 31 august 2016.

Cu ocazia dezbaterilor s-a susținut de către unii participanți că până la această dată au fost încheiate un număr de peste 1000 de acte de dare în plată. După cum se știe, Uniunea Națională a Notarilor Publici, a înființat în baza legii, Registrul Național de Evidență a Actelor de Dare în Plată. Din datele înregistrate până în prezent în acest Registru, numărul de acte de dare în plată finalizate, este de 193.

La această dezbatere, Uniunea și-a menținut propunerea de reducere a onorariului pentru această categorie de acte cu 50%.

Totodată, Uniunea Națională a Notarilor Publici a solicitat și s-a oferit să colaboreze cu factorii de decizie pentru lămurirea sintagmei costuri notariale din art. 5 alin. (5) din Legea nr. 77/2016. Considerăm că această lămurire este imperios necesară pentru a elimina confuzia că în aceste costuri notariale s-ar include și tariful de carte funciară.

 
Secţiuni: Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD