ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Pîslaru minte!
02.09.2016 | Lăcrămioara AXINTE


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

Ministrul Pîslaru a mințit când a afirmat că intenția Guvernului a fost să înlăture inechitățile salariale produse ca urmare a unor acte normative, nu și acelea produse ca urmare a aplicării unor hotărâri judecătorești  individuale, unele admise, iar altele respinse de instanțe.

În aceeași ședință de Guvern de miercuri, 31 august 2016, potrivit comunicatului de presă, au fost adoptate „Procedurile de aplicare necesare plății diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat preuniversitar și universitar, pentru perioada 1 octombrie 2008 – 13 mai 2011, care nu a obținut aceste drepturi prin hotărâri judecătorești.”

Prin urmare, pentru personalul didactic au fost luate măsuri pentru eliminarea discriminărilor create ca urmare a faptului că drepturile au fost obținute prin hotărâri judecătorești, dar pentru magistrați, care se află fix în aceeași situație, nu se poate.

Ministrul a mințit și când s-a referit la indemnizațiile magistraților, ca fiind „de peste 10.000” lei. Asemenea indemnizații se întâlnesc doar la structurile specializate din DIICOT și DNA, dar și la ICCJ, nu la magistrații de rând.

Trebuie subliniat că hotărârile pronunțate de instanțe, indiferent că acestea au privit pe profesori, personal medical, funcționari publici sau alte categorii de bugetari, au fost date  în baza legilor în vigoare, pentru că instituțiile angajatoare au refuzat aplicarea corectă a legii.

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate