TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Condițiile de validitate ale acordului de încetare a contractului individual de muncă
02.09.2016 | Laurențiu PETRE, Bianca RADOSLAV


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Actul juridic prin care părțile pun capăt raporturilor de muncă trebuie să îndeplinească toate condițiile de fond prevăzute de lege pentru validitatea oricărui act juridic (art. 1179 Cod civil). Codul muncii nu reglementează condiții speciale referitoare la încetarea contractului de muncă prin acord. Prin urmare, încetarea contractului individual de muncă pe această cale nu este supusă altor condiții în afară de acelea ce decurg din respectarea regulilor privind încheierea valabilă a oricărei convenții. (Tribunalul București, secția a VIII-a, conflicte de muncă și asigurări sociale, hotărârea civilă nr. 10897 din data de 19 noiembrie 2014, nepublicată, având ca obiect contestație concediere)

Laurențiu Petre, avocat SĂVESCU & ASOCIAȚII
Bianca Radoslav, student, Facultatea de Drept a Universității din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate