Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a dispozițiilor art. 74 alin. (6) CPP


5 septembrie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL
Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

În data de 30 august 2016 s-a constituit un nou dosar (1581D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile articolului 74 alin. (6) din Codul de procedură penală (cauza Raneti Tudor Andrei).

Acesta este al doilea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate, primul dosar fiind tot în faza de raport (350D/2016).

Instanța de trimitere este Curtea de Apel Galați, care la termenul următor a și respins drept inadmisibilă contestația în anulare introdusă de autorul excepției.

Dispozițiile ce vor forma obiectul controlului de constituționalitate au următorul conținut normativ:

Art. 74: Soluţionarea cererii (extras)
(1) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau curtea de apel competentă soluţionează cererea de strămutare prin sentinţă.
(6) Sentinţa prevăzută la alin. (1) nu este supusă niciunei căi de atac.

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro