« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Dragoș Pîslaru: Creșterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului
02.09.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, a declarat la finalul ședinței de Guvern din data de 31 august 2016, că o creștere de 18% nu este un obiectiv al Guvernului și că acest lucru nu ar trebui să fie temeiul, cel puțin până la legea salarizării unitare, a unei dispute între puterea executivă și cea judecătorească.

Dragoș Pîslaru: ”Perfect. Sectorul justiției nu este scos din interpretarea noastră legată de inechități. În schimb, cererea lor, care nu este de natură de a fi de bună credință, și anume, printr-o interpretare care este plecată de la câteva decizii, de hotărâri judecătorești și, practic, neținând seamă de principiul acela, al funcției, vechimii, birou, instituție… nemaicontând lucrul ăsta și ducându-se la faptul că interpretarea domniilor lor… de fapt, o parte din domniile lor, este aceea de creștere 18%, această ordonanță clarifică că nu poate fi vorba de acea creștere de 18%, pentru că… v-am explicat clar care sunt principiile pe care am enunțat acest act normativ… În același timp, însă, nu exclude sectorul judiciar. Orice altă inechitate care provine de la interpretarea sau aplicarea cadrului legal existent, lucrurile care țin de doctorate… toate celelalte prevederi se aplică sectorului judiciar; și cred că această antagonizare, care a fost întreținută de anumite asociații de magistrați, nu face cinste rolului important de reformă și responsabilitate pe care acest sector îl are în dezvoltarea României. Mie mi se pare că sunt lucruri mult mai importante în acest moment, pe care trebuie să ne concentrăm în sectorul de justiție, decât acela de a cere, în condițiile în care, practic, pentru asistenți sociali sau administrație publică locală, noi avem dificultate în a acorda 100-200 de lei peste salariul minim, avem acuma o problemă în care… faceți singuri calculele, ce înseamnă 18% la salarii care sunt peste 10.000 de lei; și nu este echitabil acest lucru, în acest moment, iar interpretările sunt, mai degrabă, abuzive. Mulțumesc!

Atâta timp cât nimeni n-a spus vreodată, de la acest guvern – nici pe mine nu m-ați auzit că vom crește salariile cu 18% -, atâta timp cât, când a fost dezbaterea pe OUG nr. 20, am avut consultări cu toate instituțiile din Justiție și n-a fost la nimeni observația că această creștere de 18% ar fi trebuit aplicată: și știți că au fost dezbateri și au fost publice. Iar în acest moment, ne-am trezit cu această cerință, care nu izvorăște din acte normative, ci din decizii individuale, care, așa cum v-am spus, pot fi interpretate pozitiv sau negativ, de instanțe. Deci, răspunsul este: creșterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului, în ceea ce privește politica salarială și nu credem că acest lucru ar trebui să facă obiectul, cel puțin până la legea salarizării unitare, a unei dispute între puterea executivă și cea judecătorească.”

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul muncii, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD