Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Dragoș Pîslaru despre indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului de 35.000 EUR
06.09.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, a intervenit luni, 5 septembrie 2016, la Digi TV, cu explicații referitoare la indemnizația pentru creșterea copilului în contextul în care, în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de indemnizația lunară pentru creșterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro, conform unui articol publicat de Agenția Națională de Presă luni, 5 septembrie 2016.

Dragoș Pîslaru: „Un prim bilanț era important pentru noi ca să vedem cât de atractivă era această indemnizație și să vedem dacă estimările inițiale corespund cu realitatea. Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului. Parlamentul care a adoptat această legislație este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite și să vadă care sunt aceste consecințe. Versiunea mea este că eram obligat ca, în condițiile în care am constatat că există aceste cifre, să le fac publice. Versiunea mea este că nu poți ține sub preș această realitate. Versiunea mea este și pe partea de transparentă, că eram obligat să răspundem la niște întrebări din partea unor colegi care au întrebat și care au vrut să știe cum arată după o lună de la implementare. Nu există nicio o altă versiune decât aceea că am vrut ca această informație să nu fie ținută sub preș, cum se făcea de obicei ci să fie făcută public (…) Este firesc să încep cu o realitate, cu niște date și datele trebuie dezbătute de forul care a inițiat acest proiect. (…) Nu am propus tăierea. Guvernul și-a asumat implementarea și nici nu se pune problema ca eu să vin să amendez. Forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul, cel care a inițiat legislația.

Potrivit ministrului, până la finalul acestui an, vor fi plătite indemnizațiile pentru creșterea copilului fără vreo rectificare bugetară.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate