Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Radierea societăţii pârâte în cursul procesului. Efecte asupra cadrului procesual


8 septembrie 2016 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: ÎCCJ Jurisprudență curentă, Procedură civilă, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dispoziţiile art. 132 C. proc. civ. (art. 204 NCPC) au în vedere modificări ale cererii de chemare în judecată sub aspectul obiectului acesteia, prin includerea unor noi solicitări alături de cele deja enunțate prin cererea iniţială, astfel că nu poate fi reţinută incidența acestui text de lege în situaţia în care reclamantul indică persoana cu care înţelege să continue judecata, în cazul radierii societăţii pârâte chemate iniţial în judecată. În speță, Înalta Curte a reținut că cererea reclamantului de precizare a cadrului procesual prin chemarea în judecată a asociatului unic în locul şi pentru societatea radiată, nu trebuie analizată din perspectiva dispoziţiei art. 132 C. proc. civ. (art. 204 NCPC), ci din perspectiva dovedirii calităţii procesuale pasive, în raport de probatoriul ce urmează să fie analizat şi care ar demonstra existenţa obligaţiei pretinse de reclamant şi în persoana celei solicitate a fi introdusă în cauză, prin precizarea cadrului procesual. (Decizia nr. 379 din 5 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro