BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Apel formulat de una dintre părțile litigiului față de care se luase act de renunțarea la judecată
12.09.2016 | Corina CIOROABĂ

 
SMARTBILL
Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, prin admiterea apelurilor pârâților și infirmarea în totalitate a sentinței fondului, prin care se luase act de renunțarea la judecată față de unul dintre pârâții chemați în judecată, instanța de apel a pronunțat o hotărâre nelegală, în condițiile în care a pronunțat hotărârea fără a analiza excepția invocată de intimata reclamantă, respectiv a lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului față de care renunțase la judecată. Înalta Curte a mai precizat că nu se poate reține nici lipsa de interes a intimatei reclamante în invocarea, în apel, a excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive a unui pârât pe care tot această parte l-a chemat în judecată, deoarece, în ipoteza unei soluţii favorabile date de către Curte excepţiei în discuţie, în mod procedural, instanţa de apel nu ar mai fi examina criticile pârâtului, vizând fondul litigiului. (Decizia nr. 1414 din 15 mai 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiune)

Corina Cioroabă


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.