Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Necesitatea cercetării prealabile în cazul înscrierii în tabelul preliminar de creanțe


15 septembrie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în situația în care judecătorul-sindic este sesizat cu solicitarea titularului unei declarații de creanță și ulterior a contestației de a fi înscris în tabelul preliminar de creanțe al debitoarei cu o anumită sumă, acesta trebuie să verifice valoarea exactă și prioritatea creanței solicitate de acest creditor, în funcție de documentele depuse la dosar. Astfel, în speță, solicitarea apelantei devine întemeiată, întrucât debitoarea nu a făcut dovada achitării creanței actuale pe care o avea față de apelantă, și anume, creanța pe care apelanta o plătise pentru debitoare unui creditor al debitoarei, subrogându-se, astfel, în drepturile respectivului creditor. (Decizia nr. 565 din 29 iunie 2016  pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect contestație)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro