Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CSALB. Procedurile de soluționare alternativă a litigiilor au fost îmbunătățite


12 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar a dat publicității luni, 12 august 2016, un comunicat cu privire la simplificarea procedurilor de soluționare alternativă a litigiilor, astfel încât acestea să fie cât mai ușor de înțeles și de îndeplinit de către consumatori, comercianți și conciliatori, urmărindu-se în același timp și adaptarea procedurilor la tipologia litigiilor existente.

Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de Coordonare al CSALB din partea BNR: „Din experiența acumulată în 6 luni de funcționare a centrului SAL am ajuns la concluzia că nevoile oamenilor care derivă din litigiile cu instituțiile financiar bancare și nebancare sunt extrem de variate. Și, indiferent că vorbim de litigii însemnate financiar sau doar simbolice, ele sunt la fel de importante pentru consumatori, ca și nevoia de a le rezolva. De aceea, am și renunțat la plafonul de 1.000 de lei, despăgubire sub care nu demaram, până acum, procedurile SAL. Am decis să îmbunătățim și normele de aplicare a procedurilor ca să ușurăm accesul consumatorilor la soluționarea amiabilă, dar și pentru eficientizarea activității tuturor celor implicați în derularea procedurilor SAL”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii