« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ref. decesul a trei nou-născuți. UPDATE: Recomandarea AP
07.07.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 6 iulie 2017, Avocatul Poporului a emis o Recomandare către managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în care solicită reinstruirea periodică a personalului unității sanitare, inclusiv cu privire la dispozițiile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și
limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, potrivit unui comunicat al AP, semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

În Recomandare se mai solicită luarea tuturor măsurilor în vederea verificării și dezinfecției apei, prin controale săptămânale ale apei de la rețea și utilizarea, în secțiile cu risc, doar a apei ultrafiltrate și, nu în ultimul rând, montarea unor capsule filtrante finale, sterilizate zilnic, la toate lavoarele din secția de neonatologie.

Din analiza și verificările efectuate la fața locului de către Biroul Teirtorial Suceava al Avocatului Poporului, a rezultat explicit faptul că Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava a încălcat dispoziţiile Ordinului nr. 916/2006 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare, precum şi a dispoziţiilor constituţionale privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății prevăzute de art. 22 și art. 34 din Constituţia României, în sensul că nu a depus toate diligenţele în vederea respectării și protejării, cu prioritate, a drepturilor pacientului – nou născuți, în condițiile în care, la
Maternitatea Spitalului se nasc în medie 3300-3500 de copii pe an.

:: Recomandare

***

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă cu privire la decesul a trei nou-născuți la Spitalul Județean Suceava, după ce unul din cei trei nou-născuți ar fi decedat în data de 17 august 2016 în Spitalul Județean Suceava din cauza unei infecții cu un germen intraspitalicesc, Pseudomonas aeruginosa, aceeași cauză a decesului ca și în cazul altor doi nou-născuți, decedați la sfârșitul lunii februarie, respectiv începutul lunii martie a acestui an, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității luni, 12 septembrie 2016.

Sesizarea din oficiu are ca obiect o posibilă încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituție privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

 
Secţiuni: Content, Dreptul familiei, Dreptul sanatatii, Media & Publicitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD