Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT Alba. Delapidare, înșelăciune. Arestare preventivă


13 septembrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PT Alba. Delapidare, înșelăciune. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 10 septembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatele M. E. și P. V., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave (92 acte materiale) şi înşelăciune (15 infracţiuni).

La aceeaşi dată, inculpatele au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
Inculpatele M. E. şi P. V., în calitate de ofiţer cont, respectiv casier, în perioada desfăşurării activităţii în cadrul unei agenţii din Zlatna a unei bănci, şi-au însuşit sumele de bani existente în cadrul instituţiei bancare ca urmare a depunerilor efectuate de către 92 de persoane vătămate, producând un prejudiciu în cuantum de 2.500.000 lei.
Totodată, inculpatele au indus în eroare alte 15 persoane vătămate prin două moduri de operare distincte, şi anume nu au deschis cont pe numele lor în urma solicitărilor acestora, sau în conturile deschise nu au fost efectuate operaţiunile de depunere, deşi victimele au predat funcţionarelor bancare diverse sume de bani pentru alimentarea conturilor personale, creând un prejudiciul în valoare de 767.181 lei şi 6.000 euro.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică