Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Însurăţei. Stabilirea programului de vizitare a copiilor în cazul părinţilor căsătoriţi, dar separaţi


16 septembrie 2016 | Alina MATEI
Secţiuni: Familie, Jurisprudență Judecătorii, Procedură civilă, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Alina Matei

Alina Matei

Judecătoria Însurăţei a hotărât, pe calea ordonanţei preşedinţiale, un program lunar de vizitare al minorilor (unul născut în 2008 şi altul în 2006) atât la domiciliul tatălui pârât, cât şi la domiciliul mamei reclamante. Deşi, legal căsătoriţi, părinţii sunt separaţi în fapt, fiecare locuind separat, iar copiii au rămas la domiciliul tatălui lor, fiind îngrijiti numai de către acesta si de bunicii paterni. Instanţa apreciază că „legăturile personale ale mamei cu minorii nu trebuie să fie interpretate într-un sens restrictiv, ci trebuie să vizeze toate aspectele vieții copiilor într-o măsură care să permită dezvoltarea unor relații solide și de durată, fără a afecta dezvoltarea ulterioară a acestora sau de a le da un sentiment de dezrădăcinare și insecuritate”. Un program extins de vizitare a minorilor în toate variantele propuse de reclamantă nu este posibil pe calea ordonanţei preşedinţiale, întrucât în caz contrar s-ar prejudeca fondul cauzei, ceea ce este inadmisibil. (Sentinţa civilă nr. 731 din data de 24 aprilie 2016 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Însurăţei având ca obiect ordonanţă preşedinţială, www. rolii.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro