Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Însurăţei. Stabilirea programului de vizitare a copiilor în cazul părinţilor căsătoriţi, dar separaţi


16 septembrie 2016 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Alina Matei

Alina Matei

Judecătoria Însurăţei a hotărât, pe calea ordonanţei preşedinţiale, un program lunar de vizitare al minorilor (unul născut în 2008 şi altul în 2006) atât la domiciliul tatălui pârât, cât şi la domiciliul mamei reclamante. Deşi, legal căsătoriţi, părinţii sunt separaţi în fapt, fiecare locuind separat, iar copiii au rămas la domiciliul tatălui lor, fiind îngrijiti numai de către acesta si de bunicii paterni. Instanţa apreciază că „legăturile personale ale mamei cu minorii nu trebuie să fie interpretate într-un sens restrictiv, ci trebuie să vizeze toate aspectele vieții copiilor într-o măsură care să permită dezvoltarea unor relații solide și de durată, fără a afecta dezvoltarea ulterioară a acestora sau de a le da un sentiment de dezrădăcinare și insecuritate”. Un program extins de vizitare a minorilor în toate variantele propuse de reclamantă nu este posibil pe calea ordonanţei preşedinţiale, întrucât în caz contrar s-ar prejudeca fondul cauzei, ceea ce este inadmisibil. (Sentinţa civilă nr. 731 din data de 24 aprilie 2016 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Însurăţei având ca obiect ordonanţă preşedinţială, www. rolii.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică