« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Judecătoria Însurăţei. Stabilirea programului de vizitare a copiilor în cazul părinţilor căsătoriţi, dar separaţi
16.09.2016 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Judecătoria Însurăţei a hotărât, pe calea ordonanţei preşedinţiale, un program lunar de vizitare al minorilor (unul născut în 2008 şi altul în 2006) atât la domiciliul tatălui pârât, cât şi la domiciliul mamei reclamante. Deşi, legal căsătoriţi, părinţii sunt separaţi în fapt, fiecare locuind separat, iar copiii au rămas la domiciliul tatălui lor, fiind îngrijiti numai de către acesta si de bunicii paterni. Instanţa apreciază că „legăturile personale ale mamei cu minorii nu trebuie să fie interpretate într-un sens restrictiv, ci trebuie să vizeze toate aspectele vieții copiilor într-o măsură care să permită dezvoltarea unor relații solide și de durată, fără a afecta dezvoltarea ulterioară a acestora sau de a le da un sentiment de dezrădăcinare și insecuritate”. Un program extins de vizitare a minorilor în toate variantele propuse de reclamantă nu este posibil pe calea ordonanţei preşedinţiale, întrucât în caz contrar s-ar prejudeca fondul cauzei, ceea ce este inadmisibil. (Sentinţa civilă nr. 731 din data de 24 aprilie 2016 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Însurăţei având ca obiect ordonanţă preşedinţială, www. rolii.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Dreptul familiei, Jurisprudență Judecătorii, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD