Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Galați. Exploatarea tinerelor prin determinare la practicarea prostituției. Percheziții


14 septembrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Galați. Exploatarea tinerelor prin determinare la practicarea prostituției. Percheziții.

În data de 13 septembrie 2016, procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, în cooperare cu lucrători din cadrul Ministerului Public din Oost Brabant si lucrători de poliţie din Eindhoven – Oost Brabant, au efectuat în cadrul echipei internaționale comune de anchetă (JIT) acțiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în exploatarea tinerelor prin determinarea acestora la practicarea prostituției.

În cadrul acțiunii comune au fost efectuate un număr de trei percheziții pe raza județelor Vrancea şi Bacău (Romania) şi un număr de trei percheziţii în localităţile Breda și Veldhoven (Olanda) în vederea identificării, ridicării şi administrării probatoriilor necesare pentru justa soluționare a cauzei.

Cu această ocazie au fost identificate mai multe tinere care erau cazate într-un număr de trei imobile din localități olandeze, unde acestea practicau prostituția.

Totodată, au fost găsite și ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostituţiei.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, pe teritoriul Olandei, a acţionat un grup infracţional organizat, format din cetățeni romani, care a avut ca scop obținerea unor importante foloase materiale, urmare a determinării unui număr important de tinere la practicarea prostituției.
Tinerele erau racolate, prin metoda „Lover Boy”, din diferite localități de pe raza de competenţă a Serviciului Teritorial Galați, după care erau transportate în Olanda și cazate în diferite imobile închiriate de către membrii grupului.
S-a reţinut că tinerele erau ulterior determinate, prin utilizarea de manevre dolozive, amenințări şi violenţe la practicarea prostituţiei, în mod ilegal.
În acest scop, tinerele erau fotografiate în ipostaze provocatoare, iar ulterior fotografiile împreună cu datele de contact ale acestora erau postate pe site-uri specializate.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că tinerele practicau prostituția fie in imobile închiriate de către membrii grupului infracțional în diferite localități din Olanda (Breda, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Rijsbergen), sub directa supraveghere a acestora, ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului inițiaseră relaţii afective.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galati şi sediul Ministerului Public din Oost Brabant au fost conduse mai multe persoane cărora le-au fost atribuite calitățile procesuale corespunzătoare.

Acțiunile comune desfăşurate în cadrul echipei comunei de anchetă vor continua în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt şi a luării măsurilor preventive.

În cauză au fost identificate imobile și ridicate sume de bani asupra cărora au fost aplicate măsuri asigurătorii.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii