Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Dispoziții din Legea privind aprobarea OUG pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, declarate neconstituționale
14.09.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 14 septembrie 2016, Plenul Curții Constituționale a soluționat obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic pct. 2 din Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, obiecție formulată de Guvernul României, potrivit unui comunicat al CCR.

Curtea, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispoziţiile articolului unic pct. 2 [referitor la art. 2 alin. (11)] din Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor sunt neconstituţionale.

Curtea a reţinut că dispoziţiile articolului unic pct. 2 [referitor la art. 2 alin. (11)] din legea menţionată reglementează o majorare salarială aplicabilă numai personalului din cadrul Ministerului Transporturilor cu 23 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută.

Curtea a stabilit că o asemenea soluţie legislativă consacră, sub aspectul salarizării personalului din Ministerul Transportului, un privilegiu în raport cu celelalte categorii de personal din alte ministere, contrar art. 16 alin. (1) din Constituţie.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate