« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
3 comentarii

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a articolului 69 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică
16.09.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Ȋn data de 12 septembrie 2016 s-a constituit un nou dosar (1673D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmȃnd a fi analizate dispozițiile articolului 69 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (cauza Strabag S.R.L.).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar care are drept obiect respectivele dispoziții, iar dosarul se află în curs de repartizare.

Instanța de trimitere pare a fi – dacă este să ne luăm după numărul de dosar ce apare menționat pe motorul de căutare al CCR – Curtea de Apel Alba Iulia deși pe pagina dosarului nu apare mențiunea că s-ar fi realizat o trimitere pe rolul Curții Constituționale (lipsa mențiunii a fost corectată ulterior, din oficiu, dar fără a se menționa ceva despre această corectură pe pagina principală a dosarului).

Dispozițiile atacate au următorul conținut normativ:

Art. 69 (extras)
(2)Dispoziţiile prezentei legi se aplică numai contestaţiilor/cererilor/plângerilor formulate după intrarea ei în vigoare.

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: Achiziții publice, C. administrativ, CCR, Drept constitutional | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a articolului 69 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică”

  1. Daniel Serban spune:

    Textul reclamat este cel al art. 69 alin. (2) din lege.
    Desi Curtea de Apel Alba Iulia si-a expus opinia şi a concluzionat că va sesiza Curtea Constitutionala, a omis sa preia in dispozitiv concluzia. La 7 septembrie 2016, „eroarea a fost indreptata” prin incheiere (http://portal.just.ro/57/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5700000000022608&id_inst=57).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD