Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a adoptat Memorandumul privind justiţia, ca formă de protest
16.09.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Având în vedere dezbaterile din spaţiul public generate de problemele actuale ale sistemului judiciar, precum subfinanţarea, păstrarea instanţelor judecătoreşti sub autoritatea financiară a Ministerului Justiţiei, insuficienţa resurselor umane, inexistenţa unei proceduri de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, salarizarea inechitabilă şi discriminatorie şi supraaglomerarea, Conducerea Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor pentru data de 15 septembrie 2016, ora 14:00, în vederea discutării acţiunilor care se impun a fi întreprinse pentru garantarea unui act de justiţie de calitate, potrivit unui comunicat al Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, semnat de jud. Aurelian Murgoci – purtător de cuvânt.

Adunarea Generală a fost legal constituită, cu respectarea art. 17 alin. (9) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.

În urma dezbaterilor, au fost adoptate următoarele măsuri:

1. Însuşirea Memorandumului privind starea justiţiei în 2016, elaborat de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, în sensul că se impun:
– corecta finanţare a sistemului judiciar;
– asigurarea unor condiţii de muncă decente pentru magistraţi;
– remunerarea corespunzătoare a magistraţilor;
– eliminarea tuturor discriminărilor salariale din sistemul judiciar;
– preluarea bugetului aferent instanţelor judecătoreşti de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– reglementarea procedurii de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

2. Susţinerea demersului de sesizare a Avocatului Poporului cu privire la neconstituţionalitatea OUG nr. 43/2016.

3. Sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a exprima o poziţie publică referitoare la dezbaterile din mass-media care discreditează acţiunile judecătorilor de apărare a statutului lor constituţional.

4. Afişarea prezentei Hotărâri şi a Memorandumului privind starea justiţiei la uşile sălilor de judecată.

5. Convocarea unei noi adunări generale la o dată ulterioară, pentru discutarea măsurilor suplimentare care se impun pentru realizarea efectivă a drepturilor magistraţilor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti